Carrer és el cinquè disc d’estudi d’Ebri Knight i veurà la llum durant el primer trimstre de 2021. Després de l’EP La voz dormida, la banda ha seguit explorant sonoritats i estils de la mà del productor del país valencià Mark Dasousa per assolir el que és, sens dubte, el seu treball més divers.

El disc és fruit del context en el que vivim i d’aquí el títol de Carrer. El carrer descriu l’espai on desenvolupem la nostra vida, les nostres relacions i les nostres lluites quotidianes; l’espai que desitgem recuperar després dels mesos de confinament i de limitació social.

Ebri Knight sovint han tractat la memòria i el passat a les seves lletres, però en aquesta ocasió han elaborat unes lletres més directes, actuals i lligades a la realitat que ens envolta. Si Guerrilla parlava de paisatges, d’estacions, del dia i la nit; a Carrer el paisatge és una ciutat i una societat més fosques on els Ebris veuen créixer espurnes d’esperança.

- Publicitat -

Aquest és també el primer disc des de la incorporació de les noves membres de la banda, fet que ha quedat reflectit en la manera de treballar les cançons i en la seva sonoritat.

Carrer consolida la feina iniciada amb l’anterior EP i és el fruit d’un any de producció i treball meticulós de les cançons, onze peces que juguen amb el segell folk d’Ebri Knight destil·lat al màxim.

Tornar és una cançó que parla d’exili. Amb una lletra que ens contraposa el fred de la distància i el caliu de casa nostra, ens explica els exilis antics i els actuals. Podria parlar de la postguerra, dels centenars de milers de persones que van haver de deixar l’estat per por a la persecució política, però també podria parlar dels milions de persones desplaçades que actualment protagonitzen els diversos èxodes econòmics provocats pel capitalisme i les guerres del món occidental.

El videoclip de la cançó, però, ens vol relatar de casos més propers. Es tracta d’un curtmetratge que ens porta de nord a sud, d’una tornada que podria protagonitzar qualsevol jove que ha topat amb la crisi econòmica, però també podria ser la tornada somiada de les persones exiliades a diversos països d’Europa per a refugiar-se de la persecució política de l’estat espanyol. Podria ser la tornada de l’Adri, de l’Anna Gabriel, de Valtònyc… Tornar és una cançó que ens retorna l’escalfor de tot el que ens estimem per no perdre l’esperança.

A nivell estilístic i sonor la cançó segueix l’estela d’altres cançons d’Ebri Knight, on els instruments folk i les veus prenen el protagonisme davant l’energia elèctrica de la banda. Cançons més reposades on l’estilística melòdica del grup pren rellevància i llueix amb tota la seva força.