Demà al vespre Ebri Knight i Herba Negra havien de fer una actuació a València, a la sala Amstel Art, però aquest concert s’ha vist frustrat pel representant de Heineken de la Comunitat Autònoma i per la mateixa gerència de la sala. El motiu que han donat es basa en una censura de pronunciar missatges de caràcter polític i religiós durant l’actuació. A causa d’aquesta cancel·lació, els dos grups han fet un comunicat conjunt on han criticat aquesta prohibició i l’han denominada com a “atac a la llibertat d’expressió i als drets fonamentals”, a més d’afirmar que estan estudiant accions legals en contra.

La pàgina Vilaweb ha pogut entrevistar a Arnau Aymerich, el guitarrista d’Ebri Knight, i durant l’entrevista han tractat temes com els sentiments del grup, el qual es mostra en conjunt emprenyat, tot i que també “animats, ja que hem rebut mostres de suport”. També han parlat sobre els diners de les entrades, el qual serà retornat al públic que ja l’havia comprat.

Amb totes aquestes, Heineken ha emès un comunicat on nega que la cancel·lació del concert d’Ebri Knight i Herba Negra es degui a motius polítics. Segons la companyia, que és la gestora de la Sala Amstel Art, el concert no ha estat autoritzat perquè “no s’han complert els terminis requerits per l’organització d’un esdeveniment d’aquest tipus a la sala Amstel Art, ni es va enviar la informació ni la documentació necessària a temps”. A més, Heineken defensa que la sala és “un espai obert a la cultura contemporània” en la qual “hi ha cabuda per a totes les disciplines artístiques”.

- Publicitat -

Després de les al·legacions de la companyia, un reportatge de Público ha desmuntat la versió dels gestors, evidenciant que el concert no s’ha celebrat, efectivament, per raons polítiques. Tot comença quan Avant Valencians, que és un grup d’extrema dreta anticatalanista, va redactar i enviar un text (el qual també està publicat al seu web) on demanava que no se celebrés el concert d’Ebri Knight, ja que, segons ells, es tracta “d’un grup que fomenta l’odi a altres ideologies, fomenta l’independentisme català i la seva idea dels falsos països imaginaris per a construir sobre aquesta entelèquia un enfrontament a l’estat.” La mateixa tarda, després de rebre pressions sobre aquest grup, el gerent de la sala va comunicar a Ebri Knight i als organitzadors que calia presentar per escrit el consentiment que no es faria cap referència política ni religiosa durant la celebració del concert. Uns minuts més tard, es va informar la productora del concert via telèfon que el concert quedava suspès unilateralment per part de la sala.