Foto: Rafa Castells

Alizzz porta una carrera marcada a parts iguals per la avantguarda i l’experimentació, així com per l’èxit comercial. Gràcies al seu talent i a un bagatge musical tan ampli com profund, ha dissenyat el nou pop tenyint-lo d’urban en la seva faceta com a productor (amb tres Latin Grammys en la seva història). Des que va llançar la seva carrera en solitari amb el seu primer àlbum Tiene Que Haber Algo Más, un títol que és tant un manifest vital com artístic, s’ha proposat fer-lo evolucionar.

L’èxit entre crítica i públic del seu primer àlbum va portar a Alizzz a girar durant molts mesos per tota Espanya, recolzat per una banda virtuosa amb la qual va conquerir els escenaris més prestigiosos. Aquest periple va suposar una evolució en el seu so que l’ha arrelat a la música de guitarres i que, juntament amb una pulsió per arriscar a nivell personal i estètic, s’ha convertit en el germen del seu nou projecte, Conducción Temeraria.

Conducción Temeraria és un disc que funciona al mateix temps com el revers oníric del seu primer treball, i com un treball brillant de pop alternatiu, que l’aliança amb els més grans de la seva generació.

- Publicitat -

Conducción Temeraria és un àlbum ple de cançons romàntiques i elegants. ‘Dónde Estás?’, tercer senzill oficial de l’àlbum, que es presenta amb un nou i sofisticat visual de Félix Bollaín, ens torna a portar a aquelles nits especials on tot pot passar. ‘Tiemblo’ i ‘Mirando al techo’ es descobreixen com a dos singles encoberts, girant la trama que funcionen per si mateixos i que enganxen a la primera escolta mentre narren amb força expressionista dos sentiments universals.

Alizzz ens te una sorpresa a Conducción Temeraria que no acaba amb el llançament de l’àlbum: i és que en unes setmanes es desvetllarà ‘En tu casa o en la mía’, amb la col.laboració de l’exitosa banda argentina Conociendo Rusia. L’artista hispanoamericà Cuco signa juntament amb Alizzz una preciosa balada com ‘Solos Tú y Yo’, a mig camí entre un romanç de festival i un ball de final de curs. Renaldo & Clara coprotagonitzen ‘No ho sé’, una nova aposta del de Castelldefels per la música popular catalana plena de desig i suggeriment. De nou Alizzz uneix el millor de l’escena internacional amb la local, una de les seves senyes d’identitat.

La velocitat i la passió lideren un àlbum com Conducción Temeraria, que reforça Alizzz com un dels noms més importants de la música nacional de l’última dècada. L’artista català brilla en un treball amb vocació de clàssic; innovador i valent, en el qual s’investeix de narrador per parlar-nos de si mateix i continuar construint, al mateix temps, un dels imaginaris més sòlids i suggerents de l’escena nacional.