Bon dia! Avui tornem amb un post matinal, aprofitant que és festiu i que ha sortit molt poqueta música. Es nota que venen festes i que ja s’acaba l’any. Serà ràpid:

NOVETATS:

  • El blog d’avui no podia començar d’un altra manera que amb la que serà, almenys per a mi, la cançó de la setmana. I és que s’han ajuntat dos dels artistes que més admiro: Fred Again… i Baby Keem! I el resultat és un banger. “leavemealone”. Havíem pogut escoltar un fragment a un vídeo d’un directe del productor britànic i el hype no podia ser més elevat. Ara per fi podem gaudir-la sencera. Als crèdits, també apareixen Skrillex i Four Tet. A més, Fred Again ha penjat a les seves xarxes un sample breakdown fet per tracklib on, de manera súper visual, podem veure com ha fet la cançó, a partir de “south africa” i “BULLIES” de Baby Keem i l’ha convertit en un tema de drum and bass. Em sembla de les coses més boges que he vist últimament. En quina ment se t’acut fer això? Geni.

- Publicitat -
  • RAWPUBLIK era el nom del primer grup de Toni Mejias de Los Chikos del Maiz, per allà el 2009. 14 anys després, han tornat als orígens, juntament amb l’Andreu i el Panxo de Zoo (i Pollet a la producció), en un nou EP de rap i boombap en valencià, anomenat Redemption. 7 cançons on destaco “La Vida Pirata”, “Redemption”, “Per Què” i sobretot “Timba”. Pels més fans de Zoo o de Chikos això és tota una joia.

  • Avui ha sortit també un nou disc de Nicki Minaj, Pink Friday 2. Tot i que en principi no anava a escoltar-lo, de cop m’he trobat amb alguna col·laboració prou interessant. Drake, Lil Uzi Vert, Future… però com no, amb la que em quedo és “Let Me Calm Down” amb J. Cole. Com sempre, m’ha agradat molt el seu vers, i la resta de la cançó que l’acompanya també està prou xula!

  • Mentre xafardejava la llista de New Music Friday, m’he topat amb el nom de BØRNS i he recordat de lo boníssim que era el seu “Electric Love”. He escoltat “Together Together”, la seva nova cançó, on apareix també la cantant americana Courtney Farren i m’ha semblat molt maca.

  • Finalment, també us vull recomanar la nova aparició de Jordan Ward, aquest cop en una cançó de Frex (que, per cert, no la coneixia i a partir d’ara tocarà seguir-la). Es diu “Used To” i és, com no podia faltar, una balada de R&B ideal per encarar el fred d’aquest matí de divendres. 100% hipnotitzat amb la seva veu.

DESCOBRIMENTS:

  • Aquesta setmana he descobert al jove raper de Los Angeles ICECOLDBISHOP. De fet, estava 100% convençut que estava escoltant Danny Brown quan m’he trobat amb un canvi d’estil dins la cançó i he vist que no era ell. Inclús en aquell moment també m’ha recordat una mica a Childish Gambino o Kendrick. Heu d’escoltar “FOUCUSED”, del seu últim disc GENERATIONAL CURSE, d’aquest últim març i entendreu del que parlo.

  • Per acabar, tornem als 2000, i a la sonoritat dels ’80, amb Scissor Sisters, als qui segurament coneixereu per la històrica “I Don’t Feel Like Dancin’. Aquesta setmana he estat viciat també a cançons com “I Can’t Decide” o “Take Your Mama”. Un show de banda.

 

I fins aquí tot el que us porto avui. Si en voleu més, també hi ha nova música de bandes com Idles, Arlo Parks, Lil Yachty, Tems o Vernat. Ens veiem la setmana que ve!