Ja torno a ser aquí! Ració doble aquesta setmana que si no se m’acumulava la feina. Espero que hagueu pogut gaudir de les cançons que vaig compartir amb vosaltres el dimecres, perquè avui torno amb moltes més!

Novetats

 • Dia important avui amb el release d’american dream, el nou disc de 21 Savage, que acompanyarà a la nova pel·lícula que narrarà la trajectòria de la seva vida, dirigida per Donald Glover (Childish Gambino) i protagonitzada per Caleb McLaughlin (Stranger Things). En quant a l’àlbum, primer en solitari des de 2018, després de l’èxit absolut de SAVAGE MODE II amb Metro Boomin (2020) i Her Loss amb Drake (2022). Veurem com envelleix, però després de la primera escolta m’ha semblat un disc molt sòlid i que confirma que el d’Atlanta segueix al seu prime (no com Kid Cudi, qui també ha tret disc, però uf…). Colabos amb Young Thug, Summer Walker, Lil Durk, Travis Scott… Però jo em quedo amb les de Brent Faiyaz a “should’ve wore a bon”, Mariah the scientist a “dark days” i Burna Boy i Metro Boomin a “just like me”. També amb altres cançons com “all of me” o “redrum”.

 • Per altra banda, setmana molt trista, ja que ZOO ha anunciat el final de la seva banda, després de més de 10 anys de carrera i tres discos espectaculars amb els quals ens han acompanyat sempre. És molt possiblement el grup que més cops he vist en directe a la meva vida i un dels que més m’ha marcat i amb els que millor m’ho he passat. Queden 10 concerts per poder tornar a sentir himnes de Tempestes Venen del Sud, Raval o Llepolies en directe. Els de Gandia marxen després de fites com les d’omplir el Palau Sant Jordi fent música reivindicativa en valencià. Ja no tornarem a veure res igual. Únics i inigualables. Ens deixen amb  “Epíleg”, la seva última cançó en la qual fan un repàs de la seva carrera, acompanyada del següent videoclip.

- Publicitat -
 • Els que també estan celebrant 10 anys de carrera, però no marxen són el duo de Navarra Iseo & Dodosound, que publiquen el seu tercer single, “Ahora Sé”, últim avançament del seu pròxim disc “EN LA TORMENTA” (el primer íntegrament en castellà) i tercera cançó amb la qual encerten, aquest cop portant-nos una canso una mica més calmada, però igual de bona. Ganes d’escoltar el disc sencer.

 • Cole Benett segueix publicant singles del que serà el seu àlbum de compilacions All Is Yellow, sota la marca Lyrical Lemonade. Després de les cançons amb Juice WRLD, Cordae, Dave etc. ara torna amb “Fallout” on ha ajuntat ni més ni menys que a Gus Dapperton, Lil Yachty i Joey Bada$$. Una fusió d’estils que funciona perfectament en una de les meves cançons preferides d’avui.

 • Com ja us vaig avançar dimecres, avui ha sortit “FOMO” el nou EP de Triquell. Sis cançons experimentals, atmosfèriques, electròniques i més fosques que al que ens tenia acostumats. Acompanyat de productors i artistes del talent d’Andy Wheels, Wise Mike, Scotty DK i Vernat, aconsegueix desmarcar-se d’Eufòria i crear un so personal, únic i original gravat des de l’estudi de casa seva. M’ha flipat.

 • ORQUIDEAS és el nou disc de Kali Uchis, qui, a part, acaba d’anunciar juntament amb Don Toliver, que tindran un fill. Quart disc i segon en espanyol per l’artista colombiano-estadunidenca. Veurem si aconsegueix equiparar l’èxit del seu projecte Red Moon In Venus que va sortir l’any passat. Hi trobem featurings amb El Alfa, Karol G o Rauw Alejandro. Les meves preferides: “Te Mata” i “Igual que un Ángel” amb Peso Pluma.

 • Del combo entre Vic Mirallas i Mama Dousha neix “vampirs”, i quan ajuntes a un dels artistes amb més qualitat musical de Catalunya amb l’artista català emergent del moment, només pot sortir bé. A més, les veus encaixen molt bé. La cançó formarà part del quart disc de Vic Mirallas que es publicarà el 23 de febrer.

 • Després del pas de Julieta, ara és Mushkaa qui arriba a Gallery presentant “El Disfraz”, nova cançó que estarà inclosa en la mixtape SexySensible que podrem escoltar divendres que ve. La veritat és que sona increïble. A favor de la Mushkaa en aquestes cançons menys urban.

Descobriments:

 • Continuant amb la línia de l’últim blog, el Festival Vida em segueix recomanant gent súper top. Aquest cop us recomano molt okdw. És l’àlies de Virts Martos,  una artista de Barcelona que combina RnB amb jazz i pop en català en el seu primer LP 08880. M’han encantat cançons com “Angry Virts” i “Només amigues”. Ha estat produït pel productor Peter Party, guanyador d’un Latin Grammy amb Nathy Peluso. Necessito una col·laboració amb Galgo Lento ja!

 • Fent la llista del BBK d’aquest 2024, he descobert a la banda bilbaïna d’indie airu, que aquest passat octubre van publicar el seu àlbum debut Con lo bueno y con pena. La meva preferida, “Coloco los pies”, però val la pena escoltar-lo sencer, ja que crec que han aconseguit un so súper interessant i original, i hi ha grans cançons com la balada “Verte de espaldas” o “Bailar sobre mi espalda”. També dels singles anteriors destacar “Voy tan deprisa”. Molt top.

 • Si esteu buscant música semblant a Giveon o Tai Verdes, aquests dies he descobert a Victor Ray. Nascut a Uganda però resident a UK, amb només 23 anys ha passat de tocar al carrer a publicar cançons com “Stay For a While” o “It Only Cost Everything”, del seu primer EP i felt.. M’ha captivat la seva veu i com s’adapta a diferents gèneres com el soul o el rock.

 • Acabem amb KhakiKid, un raper de 22 anys de Dublin que té cançons com “Shlumped Up”. Encara no ha publicat cap LP, però estarem molt atents a quan ho faci, ja que està preparant Elevator Music, el seu primer projecte en solitari. Si sou fans de Mac Miller, Anderson .Paak o Tyler The Creator, us molarà.

 

Què us han semblat?

Fins a la setmana que ve!