Eudald Puig

La diada de Sant Jordi d’aquest any ha estat especial per a tothom, sobretot perquè ha estat una en què s’ha pogut viure com una diada prepandèmia: sense mascaretes, distàncies i gent omplint places i carrers d’amor i llibres com estàvem acostumats. Tot i que el temps a la majoria del país ha anat fent la guitza, ara plou i ara no, no s’ha oblidat de fer el notar l’emoció per a aquesta dia.

Per a qui de ben segur també ha estat especial la diada d’enguany és al cantant Julen que ja feia dies que tenia apuntada i reservada la data per estrenar-se en el seu primer concert de presentació del seu primer disc “Caiguda Lliure” a La Cabra de Vic on a banda d’ell també hi actuarien els Buhos per donar la seva energia a la capital osonenca i per posar la cirereta del pastís a la celebració dels cinc anys de musicat_memes” que lideraven la nit.

Aquest concert era un dels primers de molts que faria Julen per presentar el seu àlbum i tot i que ja ho va anunciar el propi cantant per les xarxes, ni ell ni ningú s’imaginava com seria.

- Publicitat -

El concert va començar a dos quarts d’onze de la nit amb La Cabra ja mig plena i les emocions a flor de pell per escoltar el que seria el primer disc del cantant. El públic no va tardar gaire a deixar-se anar per seguir el ritme de les noves i potents cançons que encara mai ningú, excepte Julen i el seu equip, havia escoltat. Entre elles “Vertigen” o “M’he enamorat“, una cançó molt ensucrada, en paraules del mateix cantant; també vam poder escoltar en directe “És Impossible“; o “Estiu del 2010” una cançó d’amor que queda clar des del primer moment tot recordant les colònies d’estiu viscudes per ell aquell mateix any.

Per suposat que no va faltar tampoc “Una cançóel single del disc que ha servit com a carta de presentació i que no podem parar d’escoltar des de qualsevol freqüència.


Hores abans per les xarxes, el mateix Julen va comentar que no estava gaire nerviós. Això, però no és el que es va poder notar des de sota l’escenari tenint en compte que de tant en tant agafava l’ukelele o la guitarra quan no tocava. És clar que la impressió de tenir tanta gent ballant i taral·lejant les teves cançons per primera vegada ha de causar una barreja de sensacions força difícil de gestionar.

Malgrat aquests petits errors que va poder resoldre de manera divertida tot parlant amb la banda i interactuant amb el públic, el concert va ser tot un èxit, amb gent ballant i fent saltirons, gaudint del bon ritme que van descarregar Julen i la seva banda sobre l’escenari de La Cabra.

Un cop a casa, i ja amb el seu vas de llet preparat, Julen es va posar davant del seu mòbil  per parlar i fer un petit vídeo d’agraïment a tots els seus seguidors per Instagram:

El que ha passat avui a Vic ha sigut molt fort, estic molt content. Em sento molt afortunat d’haver pogut començar d’aquesta manera tant bèstia. El primer concert-presentació, sense que hagi sortit el disc encara i veure tanta gent cantant saltant i ballant… ha sigut molt fort.  Gràcies per haver vingut, i als que no, veureu que és una festa.” Deia Julen.

Això doncs no ha fet més que començar. Després de passar per La Cabra, Julen farà parada a Reus a la sala “Lo submarino” el proper 13 de maig i el dia següent a “La Nau” a Barcelona. L’artista acabarà aquesta gira de presentació a terres gironines sobre l’escenari de “La mirona II” l’últim divendres de maig.