Passades les nou de la nit del divendres 1 de novembre, el Sant Jordi Club va obrir les seves portes per a acollir a milers de fans expectants per a veure els valencians ZOO, que celebraven el seu 5è aniversari.

Quan ja tothom era dins la sala, les impressionants teloneres d’aquella nit, Santa Salut i Elane, van sortir a rapejar les seves lletres reivindicatives feministes. Les dues cantants van fer saltar a tothom amb els seus ritmes durs i van escalfar al públic per al següent concert.

Van sonar les onze i els membres del col·lectiu ZOO apareixien un a un a l’escenari. El públic cridava d’emoció mentre començaven els primers acords de “La nostra bota”, del primer disc de la banda “Tempestes vénen del sud”. Finalment va pujar el Panxo (Toni Sánchez), el cantant principal, i el Sant Jordi Club va esclatar amb els ritmes electrònics de les seves cançons.

- Publicitat -

Després d’aquest èpic inici, tot i que era difícil, el concert va anar millorant encara més. El directe de l’àlbum “Raval”, junt amb els temes més populars d’altres treballs, van fer gaudir al públic d’un concert espectacular ple de sorpreses. Els èxits sonaven un darrere l’altre i, de sobte, artistes convidats van començar a aparèixer per a cantar les seves col·laboracions.

La sala va poder gaudir de l’aparició de, per exemple: Josep Montero, el cantant d’Oques Grasses, que va cantar amb ells la seva versió de “Camins”, d’Obrint Pas; o de Jazzwoman, que va cantar un dels últims temes del grup, “Cançons d’Ofrena”. Fins i tot, Pablo Sánchez, el germà del Panxo i cantant del grup inactiu La Raíz, va acompanyar al grup, junt amb Annie Garcés, per cantar la famosa “Rituales de Santería”.

Al cap de gairebé dues hores de rap combatiu, el grup es va acomiadar fins al 2021 i van tancar la nit amb el seu primer single “Estiu”.

Amb tot això, van aconseguir fer gaudir d’un gran show a tots els espectadors que, com nosaltres, tenen ganes que ZOO torni d’aquí a uns anys.