El 13 de febrer de 1999 el món de la música i de la interpretació va perdre en Carles Sabater, que va deixar la vida massa aviat amb tan sols 36 anys.

La matinada d’aquell 13 de febrer a Vilafranca del Penedès i just després d’un concert, el líder dels Sau va caure fulminat a causa d’un infart de miocardi, en el concert que commemorava el dotzè aniversari del grup.

Aquella mort va commocionar la societat catalana, fins el punt que el seu funeral va aplegar una nombrosa representació del món de la cultura del país i va suposar el punt de partida de l’organització d’un concert homenatge que va tenir lloc el 27 d’abril al Palau Sant Jordi de Barcelona i on van assistir-hi més de 20.000 persones, per veure les actuacions de Pep Sala, Lluís Llach, Luz Casal, Gerard Quintana, Lax’n’Busto, l’Electrìca Dharma o Marina Rossell.

- Publicitat -

Carles Sabater va néixer l’any 1962 i es va criar a la Barceloneta. Amb 18 anys va ingressar a l’Institut del Teatre i tres anys després va fer les seves primeres interpretacions, com el Romeu i Julieta, sota la direcció de Joan Ollé.

El 1986 la seva vida va fer un gir en iniciar una carrera al costat de Pep Sala amb qui van fundar els Sau. Un any després es va editar el primer disc “No puc deixar de fumar”, que el seguirien altres com “Per la porta de servei”, “Quina nit”, “El més gran dels pecadors”, “Concert de Mitjanit”, “Set” o “Amb la lluna a l’esquena”, editat el 1998.

Durant molts anys va anar combinant la seva etapa musical amb la de la interpretació i va participar els últims anys en sèries de TV3 com “Sitges” o “Arnau”. Així mateix també va formar part de l’espectacle “Pirates” de Dagoll Dagom o “Company” de Calixto Bieito.

Però aquell fatídic 1999, Carles Sabater i Pep Sala s’havien proposat el retorn de Sau al escenaris i havien programat una gira de 30 concerts que havia d’acabar el 30 d’octubre. La mort sobtada del músic va impossibilitar que es pogués dur a terme i va convertir a Carles Sabater en un mite del rock català.

Pocs dies després de la mort de Sabater, Pep Sala va dir “Sau va morir divendres, però Carles Sabater no morirà mai”.

Des de Primera Fila volem recordar en Carles Sabater i el seu pas per la música amb 20 cançons, just quan aquest 2019 es commemoren els 20 anys de la seva mort.

I també alguns vídeos en directe amb algunes de les seves actuacions més destacades.