El 6 de novembre de 2022 Red Pèrill anunciava el tancament del seu projecte artístic amb un post a les xxss poc després de la publicació del seu EP de comiat “Operació Miniatura”.

Amb ganes d’assumir nous reptes i desmarcar-se una mica de tota la càrrega i vivències del seu alter ego més habitual, va decidir canviar de rumb i provar nous camins. De fet ja havia anat publicant coses d’electrònica instrumental a nom de Music To Do Things (música ambiental/experimental) i també a nom a White Pèrill, amb un EP d’enfoc més proper al house, el nu-jazz o el post-rock.

L’actualització del nom artístic i del concepte ja és tota un declaració d’intencions. Els anys no passen en va i la perilla antigament pèl-roja ja és ben canosa. D’aquí el canvi del Red pel White.

- Publicitat -

CALITAT és el primer avançament d’un treball a nom de WHITE PÈRILL & FRIENDS, en el qual l’electrònica i els convidats seran el fil argumental però altre cop hi hauran veus i lletres i això que es fa a vegades en la música pop (?).

La lletra de la cançó és d’inspiració cruyffista i és per això que en un moment donat apareix el mismíssim Johan a mitja cançó per entregar-nos un missatge que podria ser un manifest.

Però en ple estiu es decideix a publicar un senzill de factura quasi bé mainstream que tan pot recordar a Radiohead com a B1N0 o Daft Punk.