La multinacional Sony ha admès avui en un judici haver fabricat tres cançons per tal d’incloure-les en un àlbum pòstum de Michael Jackson fent servir un cantant amb una veu semblant.

Ara fa 8 anys, Sony Music i Epic Records van llençar un àlbum pòstum amb una recopilació de cançons mai escoltades del famós cantant Michael Jackson, el qual es deia Michael. Poc després del llançament, familiars, fans i companys de professió de l’artista van posar en dubte la veu del cantant en tres de les cançons de l’àlbum: Breaking News, Keep Your Head Up i Monster. Tot i les queixes, el productor de les tres cançons, Eddie Cascio, va aparèixer al show d’Oprah Winfrey i va insistir en què eren reals i cantades pel cantant estatunidenc.

- Publicitat -

A més, l’any 2011 els dubtes encara es van tornar més forts a causa dels rumors que deien que el cantant dels tres temes era Jason Malachi, un cantant capaç d’imitar la veu del rei del pop. Aquests dubtes es van mig confirmar, ja que a la pàgina de Malachi es va penjar un blog on es confirmava que ell n’era el vocalista, però després es va dir que allò havia sigut una hackejada.

Tot i això, no va ser fins a 2014 que es va demostrar que la veu de les cançons no eren del mític cantant, ja que Vera Servoa va organitzar una campanya a Kickstarter per tal d’investigar amb un expert forense les tres cançons i la seva veracitat. El resultat d’aquesta anàlisi va determinar que la veu dels temes no era la de Jackson, fet que va acabar en una demanda a Sony Music, als representants de les propietats de Michael, a MJJ Productions i als productors Eddie Cascio i James Porte.

Quatre anys després, durant el judici d’ahir a Los Angeles, la discogràfica va acceptar que les cançons són un frau i s’ha demanat una compensació a tothom qui hagi comprat el disc o les cançons a iTunes, a més dels costos dels advocats. No se sap quina ha sigut la sentència.

En cas de fallar a favor dels denunciants, la gran discogràfica es veurà altament afectada, ja que, només en vendes del disc, sumen més d’un milió.