El món de la música està de dol, amb la mort del productor George Martin, molt conegut com el cinquè Beatle, i és que Martin va ser el precursor del so del mític grup de Liverpool, a part de produir la majoria dels seus discs. La notícia l’ha donat a conèixer, Ringo Starr a través de Twitter.

Martin, va néixer el 1926 i es va formar com a compositor de música clàssica. Va començar escrivint pel departament de música clàssica de la BBC i ja en el 1961 va tenir la seva primera sessió de prova amb els Beatles, que va definir com a poc prometedora. La resta és història.

A part de la feina amb els Beatles, Martin va produir per Kate Bush, Céline Dion, America o Jeff Beck entre altres. L’any 1997 va produir Candle in the wind d’Elton John.  Al llarg de la seva carrera, va aconseguir produir 30 números 1 al Regne Unit i 23 als Estats Units, i va aconseguir diversos premis Grammy i una nominació a l’Oscar per A hard day’s night dels Beatles.

- Publicitat -