Foto: Marc Clapés

Els manresans Gossos han estat els encarregats de cloure l’edició 2024 del Festival de Cap Roig amb la seva gira “A reviure”, on actuen durant aquest any en 10 poblacions del país. Aquest era el darrer concert de l’estiu, però també l’últim que es feia a l’aire lliure.

El grup ha demostrat des del primer instant, que tot i que faci anys que no ofereixin concerts, les taules que tenen i el talent que acumulen tots ells és enorme. Han ofert un directe de pràcticament dues hores i sense despentinar-se.

Aquesta gira repassa aquests 30 anys d’existència, des del naixement a principis dels anys 90 fins al seu darrer treball. Són moltes vivències en forma de cançons, molts moments per recordar i era impossible que sonessin totes. La selecció segur que l’han fet escollint molt bé el directe que tenien al cap i el resultat és satisfactori.

- Publicitat -

El públic de Cap Roig ha celebrat alguns dels temes més antics com ‘Condemnats’, ‘Rera teu’, ‘Mira’m bé’ o ‘Tot és fosc’, però també s’han posat dempeus amb propostes més recents com ‘Voldria dir-te’ o ‘Zenit’.

Algunes de les cançons que m’ha emocionat més d’escoltar han estat ‘En un instant’, el tema que van dedicar al jove Josep Maria Isanta, que va morir assassinat durant la Patum de Berga, l’any 2005. És una peça amb la qual se m’ha posat la pell de gallina, no només per la història que s’explica, també per tot el sentimentalisme i força que el grup li dóna.

Evidentment i com no podia ser de cap altra manera, el moment ‘Corren’ ha estat dels més celebrats i s’ha hagut d’esperar fins al primer bis per poder-la gaudir. Al final s’ha acabat cantant a cappella.

El final d’aquest retorn dels manresans ha estat amb l’emotiva ‘Quan et sentis de marbre’, una altra d’aquelles joies que la formació sempre ens regala i que ha servit de cirereta final d’una nit que esperem que no sigui la darrera per un grup que és massa bo perquè desaparegui per la porta del darrere.