Foto: Adrià Garnica

Granollers tenia moltes ganes de rebre Antònia Font i es va veure amb un “sold out” en només vint minuts de la primera data– que es va fer ahir-. La segona data (i la quarta de la gira que va començar dijous) també ha estat un èxit. No hi cabia ni una persona més avui al Teatre Auditori de la capital vallesana.

Se m’ha fet certament estrany anar a un concert un diumenge a la tarda al Teatre Auditori. Sent de Granollers, mai havia vist un concert allà, però trobo que no hi ha hagut millor manera d’acabar la setmana que gaudint del grup mallorquí.

Un concert que és un viatge d’emocions

A les sis en punt, Pau Debon, assegut, començava l’actuació amb ‘Ses estrelles del cel’. Ha seguit amb ‘Un minut estroboscòpia’, del darrer disc, i amb la tercera cançó, ‘Oh la la’, ja s’ha posat dret. El concert ha estat com una mena de viatge que començava amb cançons més tranquil·les, més instrumentals com ‘Love song’, ‘Armando Rampas’ o ‘Dins d’aquest iglú’, de les més cantades.

- Publicitat -

Després ha tocat la part més “rockera” amb ‘Punyeta món’ i ‘Astronauta rimador’ com a exemples més clars d’aquest canvi. A més, el joc de llums i els audiovisuals de la pantalla també marcaven aquesta diferència que, podríem dir, no era gaire apte per gent que pateixi epilèpsia. L’energia de Pau Debon m’ha deixat sense paraules. El cantant del grup es movia de banda a banda, sense parar. Ha pujat i baixat totes les butaques tantes vegades que he perdut el compte i ha contagiat a tothom. Jaume Manresa, el teclista del grup també ha acabat dempeus amb ‘Tots es motors’.

Ha continuat amb una part més calmada amb cançons com ‘Es far de ses Salines’, ‘Bamboo’, ‘Batiscafo Katiuscas’, ‘Clint Eastwood’- que ha cantat assegut entre el públic- i el vals de ‘Vitamina sol’- que l’ha ballat amb dues espectadores.

Per acabar, la quarta part en la qual divideixo el concert ha estat la més festiva. Ha estat escoltar el  “Cau es sol de s’hora baixa” d”Alegria’ i el públic s’ha aixecat de les butaques i no hi ha tornat a seure. ‘Alpinistes-samurais’ ha continuat una festa que ha acabat amb tres de les cançons més famoses del grup: ‘Wa yeah!’, ‘Calgary 88’ i ‘Viure sense tu’.

Antònia Font, Granollers és casa vostra

És la tercera vegada que tinc la sort de veure Antònia Font en directe i totes tres han estat en ocasions molt diferents. El concert multitudinari del Palau Sant Jordi en el retorn del grup, el Cabró Rock del 2023 i ara al teatre de la meva ciutat. Sempre han estat concerts d’aquells que recordaré tota la vida: la nostàlgia que em provoca, les emocions… hi ha coses que, per molt que passi el temps, sempre queden a la pell de la gent. Antònia Font n’és una. Joan Miquel Oliver, Jaume Manresa, Joan Roca i Pau i Pere Debon, només puc donar-vos les gràcies.