El Festival de la Porta Ferrada, degà dels festivals d’estiu de Catalunya, està a punt de tornar per a la seva edició número 62, convertint-se en una cita ineludible per als amants de la música. Amb el reconeixement de ser el festival que més entrades va vendre l’estiu passat a la Costa Brava (60.000) i una impressionant llista de més de 30 actuacions, 17 d’exclusives amb 13 artistes internacionals, l’expectació per aquest esdeveniment és més alta que mai.

Més de trenta espectacles configuren una programació que va, des dels clàssics del Pop i Rock dels darrers cinquanta anys, icones indiscutibles com l’incombustible Tom Jones o la presència per primer cop a comarques gironines del lider de KISS, Gene Simmons. Un esdeveniment que dona força a les tretze exclusives internacionals del programa.

L’aposta continuada pels grans de la música moderna del segle XXI tenen el seu espai amb els esperats Two Door Cinema Club i el seu indie-electrònic festiu. També l’exquisidesa del músic suec José González, el Pop nacional amb Robe Iniesta, cantant de Extremoduro, Hombres G, en el seu únic concert a Catalunya aquest estiu o el doble concert de Seguridad Social & La Guardia, en un remember dels vuitanta amb molta força.

- Publicitat -

Antònia Font, Andrea Motis, La Ludwig Band, Guillem Gisbert o Clara Peya encapçalen els grans artistes del país, junt amb les noves vies musicals pels més joves amb Mushkaa i Figa Flawas, aquesta nodrida representació catalana, junt amb altres produccions del festival, sumen el 33% del total de la programació en llengua i producció nacional.

El Jazz sempre ha estat present en les programacions del Festival, enguany té el seu propi cicle sota el nom Voices off Jazz. Diversos registres amb la veu com a protagonista ens portaran a un espectacular cartell del gènere. El millor cantant de Jazz reconegut a escala mundial Gregory Porter obrirà el cicle després de molts anys sense trepitjar terres catalanes, ens visita per primer cop al Festival. Andrea Motis amb el seu nou projecte discogràfic, amb més de vint músics a l’escenari, i, l’estrena en exclusiva del nou disc de Madeleine Peyroux, configuren un cicle únic en el marc del Festival.

Més enllà de l’Atlàntic ens arriben el “Rei de la Salsa”, Gilberto Santa Rosa, el referent mundial de la música brasilera Toquinho i la mexicana Julieta Venegas.

Entrades a la venda aquest dimecres a les 12h a portaferrada.cat.