Foto: Gerard Escaich

Us imagineu anar al Poble Espanyol i de cop començar a fer salts i ballar al costat de Dan Smith dels Bastille? Doncs això ha passat fins a dos cops diferents en el concert que el grup ha ofert aquest dilluns a Barcelona.

El cantant i líder del grup ha baixat fins a dues ocasions i s’ha passejat per tota la zona de pista, de grada, cantant i gaudint el concert com si es tractés d’un seguidor més. Aquestes coses s’agraeixen i fan que la barrera i distància entre l’artista i l’espectador desaparegui per complet.

Alguns músics ja els hi agrada això de sentir la música al màxim i viure-ho al costat dels seus fans, però sempre que passa ens sorprèn i ens deixa amb molt bones sensacions.

- Publicitat -

Això ha passat en aquest concert que ha programat el Festival Alma, i que ha començat amb ‘Good grief’, una d’aquelles cançons que indiquen que el que vindrà a continuació serà una gran festa. Amb un inici així res feia pensar que seria una nit avorrida de dilluns. Ha estat com anar de festa amb els teus amics, però sumant a una banda que s’ha mostrat molt comunicativa en tot moment, parlant fins i tot alguns d’ells en castellà i fins i tot dient algunes paraules d’agraïment en català! Aquests són els petits detalls que fan gran a un artista o grup.

El grup britànic es troba de gira recordant el disc “Bad Blood” que aquest any celebra el desè aniversari de la seva publicació. D’aquest treball n’hem pogut escoltar fins a 10 cançons, entre elles els ‘Laura Palmer’, ‘Things We Lost in the Fire’, ‘Overjoyed’, ‘Bad Blood’ o ‘Flaws’. Tampoc han faltat ‘Off the night’ o ‘Oblivion’.

El show ha començat molt fort i s’ha anat mantenint ben amunt la majoria de la nit, tot i que la part central s’han ajuntat tres temes que han fet abaixar una mica el ritme que portava el directe. Això sí, la tranquil·litat ha durat poc, per avançar cap a una recta final d’allò més intensa.

En Dan s’ha mostrat molt simpàtic durant bona part del concert, interactuant amb les persones situades al sector proper a l’escenari. Fins i tot agafant el telèfon d’una de les seves seguidores i fent-ne broma.

Ha estat una gran manera de començar la setmana, amb un grup que cau en gràcia, amb unes cançons que tots hem escoltat alguna vegada a la vida, però que a més té la capacitat de fer de cada concert una experiència ideal per cada persona que els va a veure.

El show s’ha acabat amb el seu gran èxit ‘Pompeii’, molt esperada en tot moment, que ha servit com a colofó final d’una gran festa amb amics i amb en Dan.