El tret de sortida al cap de setmana del Cabró Rock va ser ahir, divendres 16 de juny. En la seva tercera edició, el festival celebrat a Vic, ha aconseguit reunir grans noms de l’escena musical catalana, posicionant-se com un festival important en català i lluny de la centralitat metropolitana.
La jornada d’ahir començava amb el grup emergent Bredda, i tot seguit arribaven els caps de cartell del divendres: Sara Roy, Tyets, Antònia Font i Els Amics de les Arts.
La manresana Sara Roy dona peu als plats principals del divendres
Cantant i compositora catalana habituada a estar dalt de l’escenari des de ben petita i això va quedar demostrat a la tercera edició del Cabró Rock.
El concert va començar amb un ambient molt tranquil, però a mesura que va anar avançant, cançó rere cançó, la Sara acompanyada de Jordi Pinyot a la guitarra i interpretant des del primer fins l’últim dels seus temes van cridar l’atenció d’un públic de totes les edats fent així que qui va començar assentat a l’herba del festival, s’apropés per sentir-la i viure-la de més a prop.
Des de cançons prèvies al seu disc A(MAR) fins a una de les més noves “Ja no m’importa” que amb un to electrònic és dins del TOP 30 de les cançons més radiades en català del mes de maig. // Xènia Danés
El públic s’entrega a l’ “Èpic Solete” dels Tyets
Si el concert de Sara Roy va acabar amb ritme, aquesta energia la van recollir i no la van deixar, en cap moment, el duet “The Tyets” que arribaven a Vic com a un dels ingredients principals de la nit del divendres.
Si bé alguns assistents apuntaven que l’hora no era la més adient pel seu concert – el concert va ser a dos quarts de nou del vespre – això no va servir d’excusa perquè, amb la interpretació de tot el nou disc i repassant alguns temes antics com “Tanqueray”, “Bebesita” o “Hamaking”, el bon rotllo dels mataronins impregnen tota la gent que no va deixar de cantar i ballar en tot moment. “Els tiets” també van incloure al directe alguns temes populars com ‘La bachata’ de Manuel Turizo, la famosa ‘Danza Kuduro’ o el tema ‘Havia de passar’ de La Fúmiga, en que ells hi col·laboren.
Un dels moments més destacats va ser el moment en que, a mitja tornada del tema ‘Amics, tiets i coneguts‘, Els Amics de les Arts – amb qui col·laboren a la cançó i que, unes hores més tard, també serien a l’escenari – van irrompre enèrgicament a l’escenari. Un fet que, segons Oriol de Ramon i Xavier Coca (The Tyets) no estava gens preparat. El concert va acabar amb diverses sardanes obertes al ritme del sardanetón, ‘Coti x coti‘. De Ramon i Coca destaquen l’energia del públic i categoritzen de “bogeria” l’any en que s’han consolidat dins l’escena musical catalana. Els mataronins han obtingut el disc d’or per “Èpic Solete” i acumulen més d’un milió d’oients mensuals de mitjana a Spotify. // Lluc Corominas
Antònia Font: cap de cartell en un dels quatre concerts que oferirà enguany a Catalunya
Si l’eufòria s’apoderava del públic durant el concert dels Tyets, l’arribada dels mallorquins Antònia Font va posar un punt de tranquil·litat al festival vigatà. Presentats com a caps de cartell, els illencs van fer un concert molt complert: van transitar des de la nova discografia fins a cançons insígnia com ‘Me sobren paraules’, ‘Wa Yeah’ o ‘Calgary 88’.
Amb una posada en escena excel·lent i un punt onírica, el concert d’Antònia Font també va suposar una barreja d’edats entre les cares dels presents: de gent ubicada a la vintena, fins a persones que passaven la quarantena. Un fet que, Pau Debon, cantant del grup, destaca com a molt bonic. “És molt maco veure que hi ha generacions que no t’havien vist mai i que ara estiguin cantant les teves cançons” declara.
Amb un públic connectat en tot moment, el concert va tenir dos moments molt destacables. El primer, l’èpica de la cançó “Batiscafo Katiuscas“, l’esclat de “bon rotllisme” amb Alegria.
Davant la pregunta de si Antònia Font ha tornat per quedar-se durant uns quants anys, Debon assegura que de moment volen acabar d’exprimir el que estan vivint ara. “Ens entenem molt bé a l’escenari i hi gaudim molt” declara el cantant, que malgrat la poca claredat, es va mostrar molt optimista de cara al futur de la banda. // Lluc Corominas
La nit va ser pels Amics de les Arts
I després d’Antònia Font va ser el torn de l’altre plat fort del dia, Els Amics de les Arts. El grup barceloní tenia tantes ganes d’actuar que es va colar al ‘bolo’ de The Tyets mentre els mataronins cantaven la col·laboració que tenen. Van pujar a l’escenari amb ‘Allà on volia’ i van fer un mix de cançons del nou disc– sent ‘Citant Mercè Rodoreda’ i ‘La nit sembla que serà nostra’ les més cantades pel públic de Vic- i dels seus grans hits. ‘Ja no ens passa’, ‘4-3-3’, ‘Jean-Luc’…la llista no podia ser millor per seguir amb la gran festa que va ser ahir el Cabró Rock.
Amb ‘Louisiana o els camps de cotó’ també van posar-nos la pell de gallina. Tot i ser una versió reduïda dels concerts que han fet aquest any, com el de Razzmatazz, vam passar per un tobogan d’emocions que tots els presents recordarem durant molt temps. // Adrià Garnica
Aquest moment d'en Joan Enric baixant de l'escenari a cantar el final de 'Louisina o els camps de cotó' amb el públic…màgic. pic.twitter.com/HL8FCkXOm1
— l'adri (@adriaagarnica_) June 17, 2023
El divendres de Cabró Rock va seguir amb el concert de Buhos i, com a tancament, del grup de versions, Las que falta band: una girl band molt enèrgic, que només interpreta temes fets per dones, i que va acabar de fer ballar i cantar de valent a totes les persones presents.