Foto: Adrià Garnica

Fa poc més de dos mesos, Els Amics de les Arts publicaven el que és el seu sisè disc d’estudi, “Allà on volia”. La setmana passada el van presentar al Festival Strenes a Girona i, em sap greu pels que van anar a aquell concert, però el d’aquesta nit a Razzmatazz ha estat inigualable. En paraules d’Els Amics de les Arts a les xarxes socials: “Passaran els anys, els discos, les gires i els concerts i sempre, SEMPRE, recordarem la nit d’avui”. Tots els que hi hem estat presents, també ho farem.

Ells mateixos reconeixen que ha estat un concert molt emocionant, intens i especial. Les dues mil persones del públic- que havien fet sold out– s’han mostrat energètiques des de l’inici i, naturalment, la banda s’ha vist contagiada i ha donat peu a un concert magnífic.

El directe ha començat amb la cançó que dóna nom al disc i a la gira, ‘Allà on volia’. Des d’aquell mateix moment, ja es veia que tothom era allà on volia. De l’últim àlbum també hem pogut gaudir de ‘Cada cel’ i ‘Estimeu-me’. Les més cantades, però, han estat ‘La nit sembla que serà nostra’ i les que van ser els avançaments del disc: ‘De córrer per tot Nova York’ i ‘Citant Mercè Rodoreda’, que amb només dos mesos, ja són clàssics del grup.

- Publicitat -

‘Semblava que fossis tu’, ‘Kokoschka’, ‘Les coses’, ’30 dies sense cap accident’, ‘No ho entens’, ‘Ja no ens passa’, ‘4-3-3’… Vam poder gaudir de gairebé tots ‘els seus grans hits’ i amb moments estel·lars. Dos d’ells han passat amb ‘Louisiana o els camps de cotó’. El públic ha cantat l’inici de la cançó gairebé a cappella– només acompanyat pel piano d’en Dani Alegret i, un cop acabada la cançó, les dues mil persones han seguit allargant-la i cantant l’últim vers sense parar.

Un altre dels moments ha estat l’acústic amb temes com ‘Armengol’, ‘Miracles’ o ‘L’arquitecte’. A la festa no ha faltat ‘Jean-Luc’, instant en què, naturalment, tothom va embogir.

El públic de Razzmatazz ha tingut una gran sort que no han tingut la resta de públics fins ara. Una vegada acabat el directe i mentre el grup s’acomiadava del públic, el típic “No n’hi ha prou” ha fet efecte. Per acabar, Els Amics de les Arts han tocat una cançó que no constava en el setlist del concert. Hem pogut gaudir de ‘L’home que treballa fent de gos’ per tancar un concert que quedarà gravat als nostres caps.

Resumidament, Dani Alegret, Joan Enric Barceló i Ferran Piqué, moltes gràcies pel que heu fet aquesta nit i pel que porteu fent durant aquests anys. Que hi hagi Amics de les Arts per molt més!