Reafirmar-se, reafirmar-se, reafirmar-se. Aquest sembla ser l’únic verb que coneixen Cala Vento, perquè només fan que reafirmar la seva presència (ja gairebé essencial) dins el panorama nacional. Ho han tornat a fer, la Sala Apolo ha tornat a ser el marc predilecte pels empordanesos per tornar a demostrar qui són i què saben fer.

Ja va ser aquest mateix escenari els que els va acollir l’any 2019, on en aquest mateix mitjà afirmàvem que van sentenciar el millor concert de la seva trajectòria. Ara ho hem de desmentir, aquesta nit de divendres ha tornat a marcar una fita històrica dins la memòria dels artistes, així com del públic assistent.

El decorat, el de sempre, amplis i bateria, l’equip, el de sempre, ells dos armats fins a les dents de melodies, ritme i música, les cançons, les de sempre (tot i que cal destacar quatre, sí, quatre, cançons inèdites), les emocions, les de sempre. I ara sí que podem dir que han sigut les de sempre, perquè les cadires i les distàncies de seguretat han desaparegut, per donar pas a un concert que, per moments, significava un viatge temporal al 2019, quan “todo era rock”.

- Publicitat -

I, encara que aquest últim no ha sigut “un buen año“, el “fin de ciclo” que han aconseguit fer Cala Vento és per emmarcar. Un final de gira passant per tota Espanya, amb un repertori que ha recuperat (g)oldies com “Unos poco y otros tanto” i no ha deixat un sol disc o EP sense tocar, mentre ens afilava les dents pel seu pròxim treball.

Aquest concert a Apolo ha estat, segurament, el millor directe que la banda ha firmat mai. No només per ells, sinó per la vocació i l’entrega del públic, que ho ha donat absolutament tot des de la primera “La comunidad” a la darrera “Fin de ciclo“. Seria difícil imaginar una millor manera d’acabar el “ciclo” del Balanceo, el fins ara darrer disc del duo.

Cala Vento han sentenciat un concert rodó, amb un repertori cuidat fins al mínim detall i amb una energia realment autèntica per part dels de l’Empordà. Ara només ens queda esperar a veure què ens tenen preparat en el seu següent treball.