Ahir es feia la inauguració del festival de música avançada, Sónar. I vaig tenir la sort que un amic no podia anar-hi i em va cedir la seva invitació. I així vaig poder gaudir dels Pet Shop Boys, un grup que adoro i que feia ja quatre anys, des de la seva visita al Poble Espanyol, que no veia en directe.

El concert es presentava com un assaig general pel gran concert previst per demà dissabte per tot el públic, en el qual esperen superar el rècord d’assistència de l’any passat.

L’espectacle va començar amb una de les noves cançons de la banda, Axis, un dels temes que formaran part de Electric, el pròxim projecte del duet.

- Publicitat -

Axis, va continuar amb One more chance, que van interpretar amb un teló on es projectaven les seves cares. Minuts més tard, feien un viatge als vuitanta per recuperar Opportunities, moment en el qual els vam poder veure sense el teló.

Jo, que més o menys sabia les cançons que tocarien, per concerts anteriors, estava esperant amb gran frisança, un dels seus grans hits, com és Suburbia. Abans però, vam tenir el plaer d’escoltar Integral.

Amb Suburbia el públic i un servidor vam motivar-nos moltíssim, ballant, alçant les mans, cantant… i vibrant intensament amb aquell gran hit de la formació.

Però la cosa no acabaria aquí. Al cap d’una estona, van sonar el Last to die, original de Bruce Springsteen, i que ells han versionat, portant-la al seu estil de manera excepcional.

Damunt de l’escenari, van estar acompanyats d’un parell de ballarins, que no van parar de moure’s durant tot el concert, tot el contrari que els dos membres de PSB, que continuaven estàtics, com quasi sempre.

Un altre moment dels que vaig gaudir, va ser quan va caure el Love etc, una de les cançons positives del seu treball Yes, que van motivar a la concurrència.

I a partir d’aquí va començar un autèntic repàs als seus grans èxits, començant per Rent, It’s a sin o Domino Dancing. Tampoc van faltar la versió del Go West dels Village People o Always on my mind, la darrera que van tocar abans d’acomiadar-se per pocs minuts del públic.

Als bisos, vam escoltar la imprescindible West end girls i tot plegat ho van rematar amb Vocal, un tema del seu nou disc, una bomba per les pistes de ball, que ens va deixar a tots amb ganes de més.

Setlist Pet Shop Boys (Sònar)- Fira Bcn – Gran Via – 13 juny 2013

1. Axis
2. One More Chance / Face Like That
3. Opportunities (Let’s Make Lots of Money)
4. Memory of the Future
5. Fugitive
6. Integral
7. I Wouldn’t Normally Do This Kind of Thing
8. Suburbia
9. I’m Not Scared
10. Invisible
11. Last to Die
12. Somewhere
13. Leaving
14. Thursday
15. Love Etc.
16. I Get Excited (You Get Excited Too)
17. Rent
18. Miracles
19. It’s a Sin
20. Domino Dancing
21. Go West
22. Always on My Mind

Encore:

23. West End Girls
24. Vocal

Alguns moments del concert

Marc Clapés