Foto: Marc Clapés

Aquest dimecres s’ha donat el tret de sortida al Parc del Fòrum de l’edició d’enguany del Primavera Sound, amb una jornada d’inauguració que ha comptat amb Pet Shop Boys com a gran reclam. No han estat els únics en actuar, ja que abans ho havien fet el britànic Jake Bugg o els australians Confidence Man.

El festival s’allargarà fins dissabte al Parc del Fòrum, tot i que diumenge hi ha programades algunes actuacions a l’habitual Brunch-In.

A Primera Fila farem un seguiment dels tres dies de festival, on us aproparem els artistes i grups que ens agradin més i sempre i quan no se’ns solapin els concerts (un fet que passa sempre!).

- Publicitat -

JAKE BUGG

De moment aquesta primera jornada d’obertura ens ha tornat a portar al britànic Jake Bugg, que el tenim de gira celebrant els 10 anys del seu debut, motiu pel qual el músic ha repassat sobretot cançons del seu disc homònim, sempre amb la seva sobrietat, poques paraules, però el més important, amb un talent que no li ha marxat durant aquests anys.

Segurament ja no fa la cara de nen com quan el vam conèixer el 2012 però encara ens segueix meravellant amb la seva característica veu, els seus riffs de guitarra i unes cançons que t’atrapen des del primer segon. No hi han faltat temes com ‘Lightning bolt’, ‘Seen it all’, ‘Two fingers’, ‘Trouble Town’ o la preciosa ‘Broken’. També ha repassat alguns temes del disc “Shangri-La” com ‘Me and You’ o ‘Slumville sunrise’.

El britànic ha tancat el seu set amb una de les més recents ‘All I Need’ inclosa al disc “Saturday Night Sunday Morning”. Esperem que Bugg no trigui molts anys a tornar al nostre país, que ens hem quedat amb ganes de més.

CONFIDENCE MAN

Els australians han estat tota una sorpresa! Quan vaig fer un repàs dels grups que actuaven a la jornada inaugural em vaig quedar fascinat amb els Confidence Man, no els coneixia de res i això que ja havien actuat el 2018 al festival.

Aidan Moore i Grace Stephenson han ofert un show amb majúscules, que s’ha iniciat amb ‘Waiting for tonight’, la mítica cançó de Jennifer Lopez, que servia per avisar-nos que no pararíem de ballar i passar-nos-ho bé. I així ha estat!

El que té anar a un concert on no coneixes cap cançó ni saps el que et trobaràs és que tot et deixa amb la boca oberta, des de la persona que tocava la bateria i la que punxava i tocava els teclats, vestides amb una indumentària tota negra, una espècie de vestit que no deixava veure qui eren. Si ho feien bé, què més importava?

La vista la tenies fixada en el show que tenien muntat l’Aidan i la Grace, ballant sense parar, fent coreografies que ja t’hauria agradat a tu saber fer, saltant d’una banda a l’altra de l’escenari, fins i tot baixant entre el públic per compartir una estona de l’alegria i d’aquesta gran festa que portaven.

PET SHOP BOYS

Però per festa la dels Pet Shop Boys! Feia molts anys que no venien a Catalunya i les ganes de veure’ls eren enormes, a jutjar per la gran quantitat de persones que s’apropaven a l’escenari Amazon per veure de ben a prop tots els grans èxits de l’històric grup.

El fet de tenir tants discs i tants números 1 diu molt a favor d’ells, que poden anar triant ara una mica d’allà ara d’aquí, per a configurar un concert amb una vintena de cançons, que han anat sonant sense masses artificis, simplement amb el talent i la gràcia d’un grup amb unes taules enormes. Per això l’elecció de les cançons no ha estat gens desencertada, de fet han començat ja forts amb ‘Suburbia’ i ‘Can You Forgive Her?’. Tampoc han faltat joies com ‘Rent’, ‘Domino Dancing’, ‘Heart’, ‘Left to My Own Devices’ o algunes de les seves versions més celebrades ‘Where the strets have no name’, ‘Always on my mind’ o ‘Go west’.

El públic s’ho ha passat de nassos, saltant, ballant i corejant cadascuna de les propostes que els britànics han interpretat. Des de cançons més recents com ‘Vocal’, passant per joies com ‘West end girls’, o himnes com ‘It’s a sin’. Al final la festa ha acabat amb ‘Being Boring’, però perfectament s’hauria pogut empalmar i marxar a un after amb tots ells al ritme de la música.

Aquest dijous la festa segueix, amb Blur, Halsey, New Order i molts més…