En les seves dues dècades d’història, Primavera Sound ha convertit en un dels seus trets distintius la implicació amb els concerts en sales. No viure d’esquena al circuit musical de les ciutats on se celebra és un gest de coherència per a un festival urbà. D’aquí ve que ja sigui una tradició que les jornades principals de l’esdeveniment estiguin prologades i epilogades per la programació de Primavera a la Ciutat, que trasllada la celebració de Primavera a espais de petit i mitjà aforament, on les actuacions adquireixen una altra distància.

Enguany, Primavera a la Ciutat comptarà amb el suport de Banco Santander, nou partner estratègic de Primavera Sound, i actuarà com a vas comunicant que completarà el relat entre el que succeeixi a Primavera Sound Barcelona de l’1 al 3 de juny.

Després de l’excepcional expansió de 2022, coincidint amb el vintè aniversari de Primavera Sound, Primavera a la Ciutat by Santander torna a Barcelona a un format més tradicional, amb els espais de Razzmatazz i Sala Apolo com a epicentre i Paral·lel 62 sumant-se a la celebració el diumenge 4 de juny.

- Publicitat -

Des que, el dilluns 29 de maig, el r’n’b-pop de Saya Gray faci sonar oficialment les primeres notes de Primavera Sound Barcelona 2023 a La (2) d’Apolo fins que, a la matinada del 4 al 5 de juny, la festa vaporwave ElectronICON doni per tancat el festival en aquest mateix escenari, prop d’una trentena d’artistes s’ensenyoriran de les nits barcelonines, ja sigui amb les armes de jazz lisèrgic de The Comet Is Coming o amb el nou pop il·lustrat de Japanese Breakfast. Amb la inflamació posttot de black midi o les aviciades narracions d’Arab Strap. Amb l’erupció glam d’Yves Tumor o amb el prodigiós encanteri de Maggie Rogers. Amb la puixança dels xilens Vale Castillo i Elmalamía, representants del line-up de Primavera Pro. O amb l’hèlix electrònica de Darkside, que incorporen una passada noctàmbula a La (2) el dimecres 31 de maig, acompanyats de Marc Piñol. D’altra banda, The Dare, Palm i Usted Señalemelo no podran formar part d’aquesta programació per causes logístiques alienes al festival.

Enguany, la del dimecres tornarà a ser la jornada en què Primavera Sound s’obre completament a la ciutat amb un programa inaugural i gratuït per al record. El 31 de maig, en el Parc del Fòrum retrunyirà el feedback i les veritats de La Paloma, el sentiment de crooner precoç de Jake Bugg, el xou ballable de Confidence Man i, sobretot, la col·lecció d’art pop de Pet Shop Boys.

A més d’aquestes actuacions, el duo format per Neil Tennant i Chris Lowe oferirà un concert més en el marc de Primavera a la Ciutat by Santander, el diumenge 4 de juny a Barcelona (Sala Apolo); una ocasió difícilment repetible de veure i escoltar a un dels històrics pilars del tecno-pop en un recinte d’aforament reduït. A Barcelona, l’actuació a Sala Apolo de Pet Shop Boys anirà seguida per les sessions de DJ Playero i Dave P..

Primavera Sound s’alia novament amb Brunch Electronik per acomiadar el festival com es mereix, amb una festa a l’aire lliure on retrobar-se per última vegada abans de reinicialitzar el rellotge a l’espera de Primavera Sound 2024. Ben Böhmer, CamelPhat, Diplo, Carlita, Two Ex i Purple Disco Machine seran els oficiants del tancament en el Parc del Fòrum.

Tant els concerts en sales de Primavera a la Ciutat by Santander com la festa de Brunch Electronik és accessible per als posseïdors d’abonaments per a Primavera Sound Barcelona, Primavera Sound Madrid o tots dos. Per a assegurar la comoditat de tots els assistents, s’habilitarà un sistema de reserva prèvia de localitats, indispensable per accedir a aquesta programació. També es posarà a la venda un contingent d’entrades per a aquelles persones que desitgin assistir a aquestes actuacions i no tinguin abonament del festival.

Les jornades d’inauguració a Parc del Fòrum i Cívitas Metropolitano són gratuïtes per a tothom, però per accedir a elles també serà necessari reservar prèviament una invitació. Més informació.