Quan pensàvem que el 2020 ja no ens podia donar més sorpreses, arriba aquesta notícia: Kanye West es presentarà a les pròximes eleccions dels Estats Units. El productor i raper ho anunciava ahir dia 4 de juliol, en una data molt assenyalada pels nord-americanes, a causa de la celebració de la Independència americana. Ye ho anunciava a través d’una piulada, sense donar gaire especificació més enllà de l’anunciament de la candidatura.

No és el primer cop que West està relacionat amb el món de la política, ja que anteriorment s’havia especulat sobre la seva presentació a les eleccions de 2024 a partir d’unes declaracions poc concretes. Aquest cop però, sembla que va de debò.

- Publicitat -

Ningú sap ben bé per on aniran encaminades les promeses electorals del raper, ni quin serà el seu equip de campanya, però cal destacar que durant els últims quatre anys de mandat de Donald Trump, ha estat donant suport a moltes de les polítiques del president del partit republicà. De fet, l’any 2018 es van reunir plegats per tractar temes racials, i Ye duia una gorra amb el famós lema electoral: “Make America Great Again“.

Kanye West pledges to perform in his Make America Great Again cap

Una de les característiques més habituals de qualsevol president dels EE.UU és la seva condició de creient. El fet que el candidat sigui religiós atorga un paper clau de cara a l’electorat, que no sol veure amb gaire bons ulls l’ateisme. Tanmateix, aquesta condició la compleix a la perfecció Kanye West, ja que és ben sabut el seu alt nivell de religiositat. Una de les proves es veu en el títol del seu darrer àlbum Jesus is King(2019), o en moltes de les lletres de les seves cançons (Ultralight Beam).

El ressò a les xarxes ha estat a l’altura de les circumstàncies, i la reacció més sonada ha estat la de l’empresari Elon Musk, que responia a l’anunci mostrant-li el seu total suport. Com era d’esperar, tampoc han faltat els habituals mems presents en aquest tipus d’esdeveniments.