Ja tornem a estar aquí, en un divendres més de novetats musicals. Anem al lío:

Novetats:

 • Aquesta setmana si, per fi, després de mesos fent el tonto, ha sortit Vultures 1, l’esperat (per alguns) disc del polèmic Kanye West i Ty Dolla $ign (¥$). Sense ser cap bogeria a nivell d’innovació, de producció, ni tenir performances molt destacades, la veritat és que m’ha semblat un bon disc. El pitjor les lletres. M’esperava una mica més després de tot el hype, però l’estic escoltant bastant. Hauria? No crec. DONDA tenia cançons puntuals més destacables, però en general, m’han agradat més d’aquest. M’ha sorprès molt Ty Dolla $ign, que té per mi els millors versos la majoria de cançons. De les millors per mi “CARNIVAL” amb Playboi Carti i Rich The Kid (i els ultres de l’Inter de Milà); “STARS” i “FUK SUMN”, amb Playboi Carti i Travis Scott. “BURN”, “DO IT” i “PROBLEMATIC” també top. Què us ha semblat a vosaltres?

 

- Publicitat -
 • Després de rebentar el mercat amb l’espectacular Houdini, Dua Lipa torna amb el seu segon single, “Training Season”, amb el que va obrir la cerimònia dels Grammy i en el que repeteix equip amb Kevin Parker de Tame Impala i Danny L. Harle (Caroline Polachek/ Charli XCX). La cançó torna a ser un hitazo que se’n va directe al top 1. Aquí podem escoltar la seva versió més propera a ABBA, a la psicodèlia dels seixanta, sense abandonar el toc pop-funky habitual. S’està convertint en una de les meves artistes preferides. Moltes ganes d’escoltar el nou àlbum.

 

 • El londinenc Alfie Templeman va ser un dels meus descobriments de l’any passat. Aquesta setmana ha publicat un nou single anomenat “Eyes Wide Shut” (peliculón). M’ha recordat moltíssim al millor Mika. O inclús a Scissor Sisters. Una espècie de synth pop psicodèlic, que podria ser el primer avançament del seu segon disc.

 

 • Ja ha sortit el nou EP del Lluc TOTES LES VEUS ARA SON ECOS. La majoria de cançons ja estaven fora i ja havien aparegut per aquí. Tot i això, de les noves, us recomano molt “AUTOMME”, una cançó més lenta però molt maca, que s’allunya una mica de l’estil de la resta de l’EP, però que m’ha agradat molt. Ganes de veure’l en directe a la Laut el 21 de març.

 

 • Després de set anys de silenci i després de la dissolució de Brockhampton (joder), un dels seus membres inicials, Matt Champion, ha tret un single en solitari. S’anomena “Aphid” i és una col·laboració amb Dijon, un altre artistazo, que ha girat amb Bon Iver, Clairo o boygenius. Sembla que serà el primer single d’un nou disc. M’ha agradat molt com sona, crec que pot tenir una veu personal i una imatge molt aconseguida (el videoclip és top), té molt bona pinta.
 • IDLES ha tret avui el seu nou i cinquè disc, TANGK. He de dir que sóc bastant més fan dels anteriors (com els tres primers, res). Igualment, hi ha cançons destacades, com els singles “Dancer” i “Gift Horse” o “Jungle”, de les noves, que tornen a mostrar el talent i el potencial de la millor? banda de postpunk del moment. Joe Talbot, com sempre, espectacular.

 

 • Dos anys després de l’èxit de Tell Me That It’s Over, disc amb cançons com “I Don’t Want to Talk”, “Especially You” o “Marvelous”, la banda d’indie-pop britànic Wallows, ha fet la seva reaparició avui amb una nova cançó, “Your Apartment”, amb la que la banda de Dylan Minnette (13 Reasons Why) inicia una nova era.

 

 • En una línia similar, Vampire Weekend segueix publicant temes del que serà el seu nou projecte, després de la confirmació a festivals d’arreu d’Europa, com el Primavera Sound. D’aquesta setmana, em quedo amb la brillant “Gen-X Cops”. Per cert, Ezra Koenig, el seu cantant, va ser el productor de Lemonade de Beyoncé. A més de ser la parella de Rashida Jones (The Office, Parks and Recreation). El seu nou disc, Only God Was Above Us, veurà la llum el 5 d’abril, després de cinc anys d’aturada.

 

 • Brent Faiyaz apareix com a feat a “not enough” una de les cançons de it’s not you, it’s me, el nou EP de N3WYRKLA (no hi havia un nom més senzill?). Ja els havíem escoltat col·laborar a “Outside All Night”, de l’últim disc de Brent. Com és habitual, molt bon tema de R&B, no falla. I un altre cop, amb només 21 anys.

 

 • I parlant encara de col·laboradors de Brent Faiyaz, la jove promesa de l’escena Joony, ha tret un nou tema juntament amb DaeMoney, “DOUBLE C’S”. M’ha flipat el flow dels dos artistes. Hauré d’escoltar-me’l més, perquè entre això, “Paper Soldier” i “FYTB” amb Brent i “IDC” i “ZOOM ZOOM” amb Jordan Ward, que, per cert, aprofito per recomanar, té molt bona pinta.


 • “Yeern 101” és el nou tema del raper ScHoolboy Q, habitual col·laborador de Kendrick Lamar. Tota la cançó amb la típica stinky face. Duríssima. Res més a dir.

 • Habla de Mí en Presente comença a preparar la sortida del seu pròxim disc, amb “Que la vida se pare”, el seu primer single que van presentar ahir en directe una absoluta festa a la Bodega Impala de Sants. Estigueu atents, perquè presentaran cada single en una bodega diferent, en una sèrie de mini concerts acústics que no us voleu perdre. Ventilador i bombo sempre. 18 de maig a l’Apolo!!

 

 • La cantautora catalana Mar Pujol ha tret el seu segon disc, Cançons de rebost. La primera cançó, “Amor en conserva”, m’ha aconseguit emocionar com feia molt que no m’emocionava. Que maco i que dolç que ho fa. Després de fitxar per Hidden Records i d’obrir els últims concerts de Mishima, veurem on la porta aquest àlbum, però fent les coses amb tant sentiment, segur que arribarà lluny.

 


 

Descobriments:

 

 • El descobriment d’aquesta setmana és el de l’artista nigerià de només 22 anys Black Hibiscus. No us podeu perdre els seus temes “Basquiat”, del disc The End of the World, de 2022 i “FAST LOVE” del seu últim EP de l’any passat. Sona a una mescla entre Blood Orange i Omar Apollo… M’encanta. 

Si us heu quedat amb ganes de més, teniu també nova música de Jorge Drexler, Dent May, Nia Archives, Yeat, Ven’nus o TRISTÁN! entre molts d’altres.

Fins a la setmana que ve! 🙂