Mujeres i La Élite

Hola bon migdia a tothom! Aquí us porto la meva dosi de recomanacions musicals setmanal 🙂

 

NOVETATS

 • Els que em coneixeu bé, sabeu que estic molt feliç amb “Cardio y caladas”, la nova cançó que ens acaben de regalar Mujeres i LA ÉLITE. Col·laboració totalment inesperada, però que crec que funciona perfectament i que les dues bandes han trobat un punt mig, on han aconseguit sonar a les dues alhora. A més, tindrem un DJ set de Mujeres a l’Heliogàbal avui. A veure si podem entrar.

- Publicitat -
 • Així per sorpresa, i després del single “Thrown Around”,  James Blake va treure un nou EP anomenat CMYK 002, el primer com a artista independent. Vull destacar el primer tema, “Let Her Know”, que va tocar per primer cop al seu últim Boiler, i m’ha encantat. A tot això, seguim esperant el release de Bad Cameo, l’àlbum col·laboratiu amb Lil Yachty que en principi es publica el 28 d’aquest mes.

 

 • Per si no us havíeu assabentat, La Raíz ha tornat. I no només ho ha fet amb una gira per les sales més grans de tot el país, on òbviament, m’hi trobareu, sinó que també acaben de publicar un nou single, en homenatge a aquesta tornada, anomenat “Tiempo”. No és un gran hit, però només pels sentiments de nostàlgia que em genera, a mi ja m’ha convençut.

 

 • I em passa una cosa molt semblant amb la nova cançó de Coldplay, “feelslikeimfallinginlove”. Trobo que tampoc és una cançó que m’apasioni, però és escoltar la veu de Chris Martin i només per aquesta nostàlgia ja em guardo la cançó a les meves playlists. De totes maneres, em sembla una bona cançó, i veurem per on tiren en aquest nou disc, Moon Music, que serà el seu desè i el podrem escoltar a partir del 4 d’octubre, 25 anys després del seu primer EP.

 

 • Ja tenim aquí el segon senzill de Dayglow, “Cocoon” i és encara millor que el primer “Every Little Thing I Say I Do”, que ja vaig compartir amb vosaltres. M’atreviria a dir que és la seva millor cançó des del disc de Harmony House de 2021. Definitivament, és una de les bandes d’indie que més gaudeixo. El nou àlbum, sortirà el dia 13 de setembre!

 • I a partir d’aquest release, m’he trobat amb una banda americana molt semblant, COIN, que també han tret una cançó nova, “Strawberry Jam”, que és a més la primera d’un nou projecte, del qual estaré pendent, ja que sonen molt i molt bé. I molt estiuencs. A més, apareix una harmònica a la cançó. Love it. D’ells, també us recomano molt “Crash My Car”, del seu disc Dreamland (2020).

 

 • El 23 d’agost tindrem nou disc d’una de les bandes de post-punk del moment: els irlandesos de Fontaines D.C. Per anar fent un tastet, ens han estat compartint els dos primers singles,  “Favourite” i “Starburster”, que avui us vull recomanar. La primera és una de les seves cançons més comercials, i a la segona ens tornem a trobar amb el surrealisme habitual de la banda de Grien Chatten i una cançó més rapejada. Després de Skinty Fia (2022), podrem gaudir del seu quart disc, Romance.

 

 • Fa uns dies, a través de la seva col·laboració amb Justice, vaig pronosticar un nou disc de Miguel aquest 2024. Doncs no sé si serà així, però com a mínim podem veure que està actiu a les plataformes. Avui ha compartit una nova versió del seu “Girl With The Tattoo Enter.lewd” una balada de menys de dos minuts que va incloure dins el seu disc més aclamat, All I Want Is You, i que m’ha agradat recuperar per a aquests dies.

 • El funk i l’R&B de l’artista canadenc TOBi tornen a l’escena amb “Ego Slide”, un tema gravat a Londres juntament amb Kojey Radica. Crec que és un dels artistes d’aquest gènere més infravalorats, així que doneu-li una oportunitat.

 

 • Si us ve de gust escoltar alguna cosa una mica més dura, podeu escoltar “Gimme A Second 2” un feat. de Rich The Kid, Kanye West i Ty Dolla $ign, en el que versionen la cançó del primer amb Peso Pluma publicada el mes passat. M’ha agradat més aquesta la veritat. Fort com Ye i Ty Dolla ja van sempre en pack. I Vultures 2 que onda?

 

 • Comencem una petita ronda de cançons publicades per amics i amigues súper talentoses. La primera és Susi Abanades, que ha compartit el segon senzill del seu nou EP. Després de “El Museo”, ara torna amb “Nada Es Como Antes”, en una faceta més animada, empoderadora, amb més guitarres, que acompanyen una lletra que narra una ruptura. Molt fan del pont i de la tornada. Ganes d’escoltar-la en directe.

 

 • La nova era de Vittara ja està aquí, i ho fa de la mà d’un nou senzill, anomenat “Balena”, amb el que aconsegueixen un so més despreocupat, feliç, acompanyat d’uns dels millors rifs de guitarra del grup. Visca el rock en català!

 • La meva gran esperança de l’”urban” en català, en Xicu, acaba de publicar “CLAVAT A DINS”, el primer single de la seva nova era, que vindrà acompanyada d’un nou disc, el segon després de BLAU (2022) i de l’últim EP 22 (2023), on ja s’intuïa aquest canvi de so. I evidentment quan dic urban ho dic per dir, perquè aquí trobem una mica de tot: pop, sintes, trap… una mescla de gèneres amb les quals torna a confirmar que és, almenys per mi, un dels millors artistes de la nostra indústria. I com sempre, amb una estètica molt cuidada. Moltes ganes del disc.

 

 • En un estil similar, més proper al reggaeton  també hem pogut escoltar un nou single d’enMatu “tan bonica”, que no n’ha tingut prou amb el seu mini-àlbum, LLAÇOS, publicat a l’abril, i torna amb aquest hit, una de les seves cançons que més m’ha agradat. També aprofito per comentar que els seus companys Dani6 i Izzkid han tret un nou EP anomenat Sopo i baixo, que també ens acompanyarà durant l’estiu amb cançons com “Surt a debutar”, la meva preferida.


 • El meu company i amic Joselito Ke ha publicat “monrovia”, la seva quarta cançó i també la meva preferida. M’imagino moltíssim ballant-la a una boiler. Manifestem. Si us mola l’electrònica i l’estil d’artistes com Ralphie Choo, us agradarà.

 

 • I per acabar amb les novetats, ja podem gaudir a totes les plataformes del disc de Minisongs Collection de Rémi Fa. Pels que no el conegueu és el violinista (i a vegades cantant!) d’Habla de Mí en Presente, qui també ha creat aquest projecte original, diferent i divertit format per 10 mini cançons que narren situacions quotidianes del nostre dia a dia, amb un toc d’humor increïble i amb l’ajuda a la producció del Jona Hammann. El vam poder escoltar en directe a la seva presentació a l’Heliogàbal fa poquet i he de dir que si teniu l’oportunitat i voleu riure una estona, no us ho podeu perdre.


 

DESCOBRIMENTS

 

 • El descobriment d’aquesta setmana ha estat el de 49th & Main, dos productors i artistes irlandesos que m’han recordat molt al so d’altres com el mateix James Blake, a Barry Can’t Swim o inclús a Fred Again. Inclouen elements de dance, drum ‘n’ bass i garage a cançons com “Self Sabotage”, publicada el març d’aquest any.

 


 

Abans de marxar, heu d’escoltar també la versió de “Cari” de la Julieta, que han fet Dan Peralbo i el Comboi. Només diré que supera a l’original.

I acabo compartint-vos també l’apassionant directe d’aquest passat dimecres, de Kendrick Lamar & Friends a LA. “The Pop Out: Ken & Friends”, amb mini-concerts de YG, Ty Dolla, Mustard (GOAT!!!), Steve Lacy, Tyler The Creator i Roddy Rich, entre molts altres, a part del show increïble del de Compton. La millor victory lap que se li podia donar, confirmant-se com el millor raper i performer viu.

 

Adéu!