One Direction és una banda britànica-irlandesa formada el 2010 mitjançant el programa de talents ‘The X Factor. Amb motiu del 10 aniversari, el grup ha obert una web que podràs trobar aquí. Per celebrar aquest aniversari et portem 10 cançons ben conegudes del grup!

‘Story Of My Life’ és una cançó composta el 2013 que forma part del seu tercer àlbum ‘Midnight Memories’. Aquest tema és una de les cançons més madures del grup, ja que parla d’un amor d’adults que es va esvaint. Utilitza una mescla d’estils com el folk i el pop, i introdueix seccions de música en acústic.

- Publicitat -

‘What Makes You Beautiful’ pertany al seu primer àlbum ‘Up All Night’, estrenat el 2011. Aquest senzill tracta sobre un noi que li agrada una noia perquè ella no sap que és preciosa, i és el que a ell li agrada d’ella. Aquesta cançó de pop va rebre un premi Brit a millor senzill britànic.

‘You & I’ també pertany a l’àlbum ‘Midnight Memories’. Aquest tema té un estil diferent de la resta perquè s’allunya del pop i s’endinsa en el soft rock creant aquesta balada. Tracta sobre una relació entre dues persones que no volen ser separades i que res els separarà. El vídeo musical va causar polèmica, ja que es va utilitzar una tècnica semblant al d’un vídeo de la banda australiana Clubfeet.

‘Live While We’re Young’ forma part del seu segon àlbum ‘Take Me Home’ publicat el 2012. Aquesta cançó de pop rock va rebre comentaris molt positius i molt negatius. Alguns crítics deien que era un senzill irresistible i explosiu, mentre que altres els acusaven de plagiar el riff inicial del tema ‘Should I Stay or Should I Go’ de The Clash.

‘One Thing’ també forma part de l’àlbum ‘Up All Night’. Aquest tema va guanyar el premi a millor senzill britànic als BBC Radio 1 Teen Awards. Tracta sobre un noi declarant-se a una noia perquè ella té l’única cosa que ell necessita.

‘Kiss You’ també pertany a l’àlbum ‘Take Me Home’. Aquesta cançó va aconseguir un èxit mitjà a Regne Unit, Irlanda, Austràlia, Nova Zelanda i Escòcia, mentre que a la resta del món va obtenir una resposta negativa.

‘Little Things’ juntament amb Kiss You i Live While We’re Young, pertany al seu segon àlbum. Aquest tema va ser compost per Ed Sheeran i Fiona Bevan, però un dia que Ed es trobava amb One Direction a l’estudi de gravació, Bevan els van regalar aquest tema de gènere pop. Igual que Live While We’re Young, Little Things va rebre comentaris positius que la qualificaven com una cançó dolça, però també va rebre comentaris negatius. Tracta sobre estimar fins als petits detalls d’una persona, tant qualitats com imperfeccions.

‘Drag Me Down’ és el primer senzill del seu cinquè i últim àlbum ‘Made in the A.M’ publicat el 2015. Aquest tema introdueix un so més acústic i més funky, i tracta sobre un fort amor i sobre animar al narrador a perseguir aquest amor sense pensar en les parts negatives.

‘Perfect’ és el tercer tema del seu cinquè àlbum i tracta sobre un amor carregat d’ironia emocional amb bateries apassionades, guitarres excitants, sintètics brillants i un cor immens. Aquesta cançó ha sigut descrita per varis crítics com una resposta de Harry Styles a les cançons de Taylor Swift del seu àlbum 1989.

‘History’ també forma part del seu últim àlbum. Liam Payne, un dels integrants del grup, va definir aquest tema com una versió moderna de ‘You’ve Got A Friend in Me’ de la famosa pel·lícula Toy Story. Liam va afirmar que la cançó tracta dels seus fans i de tot el que han fet per ells. La banda va pensar que era important que formaren part d’aquest últim àlbum.