Foto de @gin_tc

Cala Vento ha publicat, avui, el que segurament és el videoclip més crític de la banda fins ara. El duo se’n va anar a Múrcia per a rodar una història que parla sobre la dificultat de disposar d’un habitatge, quelcom amb el que han de conviure tantes i tantes persones. Quan Joan i Aleix començaven el seu camí a la universitat, il·lusionats per un futur prometedor, amb una feina digna i un pis bonic, va esclatar la crisi immobiliària (per més inri, l’Aleix començant la carrera d’arquitectura). Diversos anys després, seguim assetjats per un mercat ferotge que exigeix un esforç sobrehumà per disposar d’una cosa tan primària per a la condició humana com és una llar. El vídeo és una producció de l’Upuntvuit, dirigit per Manel Serrat i Albert Ramírez.

Cala Vento va publicar dues noves cançons, el 30 de novembre passat, com a avanç del seu nou disc. Un disc que apareixerà quatre anys després de “Balanceig”, que els va donar moltíssimes alegries i els va permetre recórrer el país i viatjar diverses vegades a Mèxic i Colòmbia, consolidant-se com una de les bandes de rock alternatiu més influents del panorama.

La primera cançó, Equilibri, és una barreja explosiva entre la música pop i el rock més energètic. Tocant temes com la crítica social i l’amor, aquesta fa referència a les revolucions que mouen tant “Xile com Barcelona” i valora la importància de tenir algú al costat amb qui compartir tant les misèries com les celebracions. Produïda per YOUTH (membre de Killing Joke i de The Fireman juntament amb Paul MCartney i productor de grups com The Verve, Pink Floyd, U2, The Jesus & Mary Chain…), va ser gravada per Ivá d’Albuñuelas (Granada).

- Publicitat -

Casa Linda és una cançó de pop enganxós i minimalista, gravada amb només dues guitarres acústiques i alguns tocs electrònics. En aquest cas, es tracta d’una cançó/lament que apunta a l’especulació immobiliària, per dibuixar un manifest a favor del dret a l’habitatge i a la importància que té aquest pels humans. Una cançó que arriba en el moment i la forma indicats per connectar amb tots aquells que pateixen els vaivens del mercat. Produïda per Emili Bosch (B1n0, Rigoberta Bandini, Mazoni, Gatibu…), Cala Vento mostra una vegada més que és capaç de sorprendre’ns i afegir estils dins del seu ventall musical.

Les dues cançons han estat barrejades per Jordi Mora (Bunbury, Love of Lesbian, Standstill, Gatibu, Lori Meyers…) i masteritzades per Víctor García (Ultramarinos Mastering).