Un 15 de gener de 2018 ens deixava amb tan sols 46 anys Dolores O’Riordan la cantant de The Cranberries i avui el que queda de la banda ha decidit compartir una nova cançó, ‘All Over Now’, que formarà part de “In the end”, on podrem escoltar les últimes gravacions de la cantant abans de morir. El disc es publicarà el 26 d’abril.

La portada del disc és una mirada nostàlgica al passat dels membres del grup, en aquest cas quan eren uns nens.

La banda ha emès un comunicat explicant el procés de creació del disc i acomiadant-se del seu públic:

- Publicitat -

A principis de 2017, els quatre ens vam reunir per assajar la gira ‘Something Else’. Durant els assajos, vam discutir moltes vegades com de gran  seria escriure i treballar amb material per a un nou àlbum. La perspectiva d’escriure i treballar en noves cançons per a un nou àlbum va ser molt emocionant.

Durant els mesos següents es va iniciar la tasca de treballar en el que es convertiria ‘In The End’. El desembre de 2017, Dolores havia completat i gravat les veus a la fase de demostració final sobre les onze cançons que apareixen en aquesta gravació, i teníem previst fer-ho a l’estudi per completar l’àlbum a principis de 2018.

Després de la mort devastadora i inesperada de Dolores al gener de 2018, vam retirar-nos un temps i vam posar tots els plans en espera. A mesura que passava el temps, vam començar a pensar com podríem destacar la nostra amiga. Va ser un procés molt dolorós. Recordem com Dolores havia estat tan energètica per la possibilitat de fer aquest disc i tornar a sortir al carrer per tocar les cançons en directe, i es va adonar que el més significatiu era acabar l’àlbum que havíem començat amb ella. Creiem que això volia. Vam parlar amb la família de Dolores i van estar-hi d’acord.

Va ser un procés molt emotiu per a nosaltres. Sabent que mai no podríem tocar aquestes cançons en viu, va fer encara més difícil. També hi havia un sentit aclaparador de finalitat sabent que aquesta era l’última vegada que estaríem en un mateix estudi treballant junts en un àlbum de Cranberries.

Ens agradaria donar-vos les gràcies a la família i als amics de Dolores i a tots aquells que han treballat amb la banda al llarg dels anys. Per als nostres seguidors, que ens han fet costat durant gairebé trenta anys; Gràcies, sense tu, cap d’això hauria estat possible. Ha estat un viatge increïble.

Dediquem aquest àlbum a la nostra estimada companya i amiga de banda Dolores. Sempre estaràs amb nosaltres en la teva música.

Noel, Mike i Fergal.