Foto: Edu Morato

Gràcies a la comunitat científica, “Festivals per la Cultura Segura” ha celebrat un concert de Love of Lesbian per a 5.000 persones en un Palau Sant Jordi on el civisme i l’emoció de tornar a gaudir de la música en directe sense distanciament han estat els protagonistes.

Foto: Jordi Costa

L’organització del festival ha emès un comunicat que podeu llegir a continuació:

Des de l’organització dels “Festivals per la Cultura Segura” volem donar les gràcies a tots els qui heu fet possible aquest concert extraordinari i sense precedents. Volem destacar el comportament d’un públic exemplar, en el marc d’un esdeveniment on el civisme i la comprensió de les mesures sanitàries proposades han fet del concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi, un moment inoblidable per a la història de la música del nostre país.

- Publicitat -
Foto: Miriam Music Media

La jornada d’avui ha començat amb el requisit primordial de realitzar els tests d’antígens de 8:00 del matí a les 16:00 de la tarda als tres punts habilitats per l’organització repartits per la ciutat de Barcelona: Sala Apolo, Sala Razzmatazz i Sala Luz de Gas. En aquests espais, l’organització ha rebut amb més de 200 membres, entre personal sanitari i responsables d’accessos, un total de 5.000 persones que prèviament havien reservat la seva prova associada a l’entrada del concert. En el cribratge amb test d’antígens hem detectat, segons el dispositiu plantejat per la Fundació Lluita Contra la Sida i les Malalties Infeccioses i l’hospital Germans Trias i Pujol, un total de 4.994 assistents negatius i 6 persones amb test positiu. Amb aquestes darreres, hem activat el protocol establert pel Departament de Salut de la Generalitat i, tant els afectats com els seus acompanyants, rebran el reemborsament de les entrades del concert.

Foto: Vicens Tomas

A partir de les 17:00, amb l’entrada associada a l’aplicació després d’haver donat negatiu al test d’antígens, tots els assistents han rebut una mascareta FPP2 homologada i a continuació han accedit a un dels tres sectors preassignats del recinte del Palau Sant Jordi.

Un cop a dins, els assistents han pogut gaudir del primer concert per 5.000 persones sense distància de seguretat des de l’inici de la pandèmia. Love of Lesbian, en un concert protagonitzat pels grans èxits de la seva llarga trajectòria, ha fet vibrar a un públic entregat per l’emoció d’estar vivint un fet històric.

Foto: Miriam Music Media

Aquest gran pas endavant és un exemple d’unitat del sector de la música en directe, la comunitat científica, les diferents administracions i patrocinadors compromesos.

Tindrem dades concloents el dia 10 d’abril i després de contrastar-les amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya comunicarem els resultats obtinguts. A partir d’aquest moment caldrà seguir treballant conjuntament amb les institucions per establir solucions i noves metodologies per fer viables els grans esdeveniments de música en directe.

Seguirem, doncs, aquesta línia de treball conjunt proposant noves accions de futur per generar espais segurs.

Foto: Jordi Costa