Tal com avança RAC1, la Sala Apolo de Barcelona està preparant un concert pilot que podria ser clau per recuperar els concerts que hi havien abans del coronavirus, de peu dret i sense distàncies ni restriccions.

La prova està liderada per l’Hospital Can Ruti amb els doctors Bonaventura Clotet i Boris Revollo i té el suport del Primavera Sound.

El concert pilot consistirà en reunir més de mil persones, la meitat de les quals el mateix dia s’hauran de sotmetre a un PCR. Així mateix també es farà un seguiment als espectadors tant abans com els dies posteriors al concert, per detectar si durant el concert s’ha produït algun contagi i també per mesurar l’eficàcia de les proves d’antígens.

- Publicitat -

Durant el concert hauran de dur la mascareta en tot moment i només se la podran treure per beure en alguns punts destinats que trobaran a la sala. Així mateix s’hauran de rentar les mans amb gel hidroalcohòlic al llarg del concert.
Finalment quan hagin passat vuit dies del concert es tornaran a fer un test ràpid entre tots els assistents i una prova de PCR a qui ja se’ls hi va realitzar el dia del esdeveniment.

Els participants que donin positiu en Covid-19 seran sotmesos a una avaluació mèdica per part de l’hospital i seran derivats al centre de Salut, tal i com marquen els protocols i no podran accedir al concert.
Pel que fa als que hagin donat negatiu tant el test abans del concert com en el vuitè dia hauran de respondre a un qüestionari de símptomes deu dies després del esdeveniment.

Això podria servir per tornar a gaudir d’espectacles en directe amb certa normalitat i és que sales com la mateixa Apolo o Razzmatazz no poden oferir espectacles des de mitjans de març.