El govern català creu que aquest estiu no podran fer-se els habituals festivals de música i altres disciplines culturals per la crisi del coronavirus. Així ho ha assegurat la consellera i portaveu del govern Meritxell Budó, que ha remarcat que difícilment es podrà gaudir d’aquests esdeveniments amb una gran acumulació de persones.

El Govern ha aprovat un pla de xoc de 31 milions d’euros pel sector de la cultura, que pretenen pal·liar l’afectació d’aquesta aturada d’activitats que hi haurà els propers mesos.

A Catalunya hi ha uns 400 festivals que tenen la major part a la zona de Girona i de Barcelona. De moment els pocs que han anul·lat la seva cita són el Polo Music Festival, que havia de tenir lloc del 22 de maig al 7 de juny i el Terramar de Sitges. Altres com el Primavera Sound han posposat la seva cita a finals d’agost o l’Strenes de Girona a finals de juny fins a l’11 de juliol.

- Publicitat -

De moment altres festivals com el Cruïlla, el Sónar, Vida, Pedralbes, Porta Ferrada, Cap Roig, Peralada o Canet Rock segueixen amb el calendari previst i no s’han pronunciat al respecte.