El Govern català ha anunciat que ha decidit que s’ajornin tots els actes que apleguin més de 1.000 persones, tant en espais oberts com tancats. Els que hi hagin menys persones podran tenir lloc si no s’ocupa més d’un terç de la seva capacitat.

Aquesta mesura entrarà en vigor aquest dijous i s’allargarà durant 15 dies, tot i que podria ser prorrogat.

Estarem atents a les possibles cancel·lacions de concerts, un fet que de moment encara no havia afectat a Catalunya, però sí a la comunitat de Madrid o al País Basc.

- Publicitat -

Entre els primers que han cancel·lat o ajornat els concerts hi ha Russian Circles, Salmo i Torche, però s’espera que puguin ser molts més. També el festival de Lleida Músiques Disperses, que de moment només ha cancel·lat el directe de Sachiko Kanenobu.

La presentació del nou disc de Sopa de Cabra previst per aquest dissabte al Poble Espanyol també s’ha vist afectat per aquesta mesura i molt aviat es donarà una nova data. Dins la programació del Cruïlla de Primavera també queden ajornats els directes de Fat Freddy’s Drop (27 de març) i Snarky Puppy (26 de març).

Gertrudis tampoc actuarà aquesta setmana a Razzmatazz i des de Promo Arts expliquen que molt aviat anunciaran una nova data. El directe servia per presentar el disc “No em dóna la gana”.

Per la seva banda el Vida Festival ha emès un comunicat dient que segueixen en tota normalitat amb el festival i han explicat que els festivals de mitjà i gran termini representats per l’Associació de Festivals de Música estan treballant segons el previst.

Les sales de concerts com Apolo o Razzmatazz també han emès comunicats anunciant el tancament de les sales tant per concerts com per sessions durant 15 dies. Tots els directes que estaven previstos en aquestes dates s’ajornen i en alguns casos es cancel·len. L’Auditori també suspèn tots els concerts, tot i que amb dues excepcions. Altres sales o festivals que veuen com no podran seguir endavant amb la programació prevista són el Palau de la Música, Barts, Luz de Gas, el Teatre-Auditori de Sant Cugat, el Liceu, l’Auditori del Fòrum o el Festival de Jazz de Terrassa, que començava aquesta setmana. La Mirona redueix l’aforament en 600 persones i cancel·la els concerts d’aquest cap de setmana.
La Sala Salamandra de l’Hospitalet també cancel·la els concerts i la discoteca fins el 26 de març i entre ells queden afectats el Let’s Festival.

Els que tampoc podran estrenar en directe les seves noves cançons són Kids from Mars que dissabte actuaven a Ambaixadors 10 per presentar el seu nou EP. Els que també han ajornat els seus concerts del 12 i 14 de març a Barcelona i Salt són els 31 FAM que esperen trobar noves dates molt aviat.

I el tancament de la Sala Razzmatazz per dues setmanes també afecta al concert de Metronomy, previst pel 20 de març i que estava amb entrades exhaurides des de feia setmanes.

La Telecogresca també ha cancel·lat la 43a edició i aquest vespre també s’ha confirmat que tots els concerts del Músiques disperses de Lleida quedaven ajornats i s’està buscant noves dates per poder-lo dur a terme.

El Black Music Festival també ha posposat els concerts previstos els propers 15 dies, tot i que de moment manté el de The Cat Empire, que en principi també hauria d’actuar a Barcelona el 28 de març.

Aquest dijous The Cat Empire han explicat a les xarxes que de moment els concerts previstos al Regne Unit a l’estat espanyol segueixen endavant i si hi hagués algun canvi ho farien saber. La banda té programats dos directes a Catalunya els dies 28 i 29 de març.