El somniat retorn del llegendari festival Doctor Music Festival s’acaba d’esborrar pel complet. L’edició va haver de canviar de lloc a última hora i un dels pilars fonamentals del festival, la seva excel·lent ubicació a la Vall d’Àneu, va començar a provocar greus problemes a l’organització. 

El gran nombre de devolucions d’entrades a causa del canvi d’ubicació ha provocat que l’organització es vegi obligada a cancel·lar el festival. “La decisió de l’ACA (Agència Catalana d’Aigua) que va forçar la reubicació del festival ha causat que la majoria de compradors tornessin els seus abonaments”, ha afirmat l’organització en un comunicat.

LLEGEIX EL COMUNICAT OFICIAL:

- Publicitat -

“La promotora del Doctor Music Festival lamenta profundament haver d’anunciar que s’ha vist obligada a cancel·lar l’edició d’enguany, prevista per als dies 12, 13 i 14 de juliol al Circuit de Barcelona-Catalunya a Montmeló.

L’obligada reubicació del festival no ha estat ben acollida pel públic. Com tothom sap, el DMF anava a celebrar-se una vegada més a Escalarre (Valls d’Àneu); però, a causa d’una incomprensible i arbitrària decisió de l’ACA (Agència Catalana d’Aigües), va haver de traslladar-se a Montmeló,

L’alt nombre de devolucions d’abonaments que es va produir en comunicar-la reubicació va suposar un duríssim cop per al Doctor Music Festival. El ritme de venda d’entrades per al nou emplaçament indica que no seria possible assolir la quantitat mínima requerida per oferir l’experiència que des de sempre havíem somiat.

El propòsit del Doctor Music Festival ha estat en tot moment oferir als assistents l’experiència d’un festival de grans dimensions, amb un estàndard de qualitat musical i organitzativa de primer nivell internacional.

Sense una presència nombrosa de públic no seria possible aconseguir aquest somni. Un festival és sobretot la calor dels assistents. L’experiència de conèixer gent nova, de compartir tres dies i tres nits amb altres persones que també estimen la música, i l’enriquiment humà que aquesta convivència produeix són també l’essència del Doctor Music Festival.

Han estat gairebé 3 anys de treball molt intens que, lamentablement, ha estat apallissat per decisions burocràtiques que ignoraven, d’una banda, el benefici econòmic que el festival s’hagi produït al Pallars, i de l’altra, l’alt valor cultural i social d’acollir a Catalunya el festival més gran del sud d’Europa.

Òbviament Doctor Music Festival retornarà l’import dels abonaments i entrades ja adquirits. El procés de devolució s’iniciarà el proper divendres 21 de juny i serà un procés automàtic per a totes aquelles persones que hagin adquirit els seus abonaments a través de doctormusicfestival.com , els quals rebran la devolució del total de l’import pagat sense haver de tramitar la sol·licitud. Els compradors que hagin obtingut els seus abonaments a través d’Entradas.com, Ticketmaster, El Corte Inglés, Resident Advisor i Festicket s’adrecin a les plataformes corresponents per tramitar el reemborsament. En el cas dels compradors que hagin adquirit els seus abonaments a través d’Ticketea i FNAC hauran d’accedir a la seva àrea d’usuari en doctormusicfestival.com i facilitar-nos un IBAN on efectuar la devolució. Per a qualsevol dubte sobre el procés de devolució podran posar-se en contacte a través d’ [email protected]

La promotora vol donar les gràcies de tot cor a tots aquells que, en el curs d’aquests 3 anys, ens han donat el seu suport per revitalitzar un dels festivals més famosos del sud d’Europa: artistes, mànagers, agents, patrocinadors, mitjans oficials , proveïdors, tècnics, empreses col·laboradores, alcaldes dels Valls d’Àneu, propietaris dels terrenys a Escalarre, etc …. I molt especialment a l’equip del Circuit de Barcelona-Catalunya, que han fet tot l’humanament possible per adaptar els seus espais a un festival inicialment dissenyat per a ocupar tot una vall del Pirineu. També a tots els mitjans de comunicació que ens han brindat el seu suport des del principi i per descomptat -i per sobre de tot- als seguidors del Festival que han estat sempre al nostre costat.

Moltes gràcies a tots. Esperem que el temps ens permeti retrobar-nos en el camí.

Avui, el Doctor Music Festival es cancel·la. Però l’esperit de la vaca segueix viu.”