Després de molts mesos d’incertesa, finalment, el Doctor Music Festival Reincarnation Edition podria no celebrar-se a Escalarre, un poble de la vall d’Àneu (Pirineus de Lleida) que ja va acollir les primeres edicions del festival. A tres mesos i mig del gran esdeveniment, segons TV3, la nova ubicació del festival seria el circuit de Montmeló (Vallès Occidental) reduint la durada del festival de quatre a tres dies, del 12 al 14 de juliol.

La promotora ha desmentit que el festival se celebri finalment a Montmeló tot i que asseguren que és “una de les possibles ubicacions alternatives que han visitat i considerat”, però avui en dia encara no hi ha “cap acord firmat”. A l’espera de l’informe que ha d’emetre l’Agència Catalana de l’Aigua, asseguren que “sigui quina sigui la ubicació, el festival se celebrarà les mateixes dates”.

Un esdeveniment de gran expectativa amb caps de cartell com Rosalía, Primal Scream, The Sisters of Mercy, King Crimson o un homenatge a Frank Zappa en versió holograma.  Tanmateix, hi hauran noves incorporacions.

- Publicitat -

La promotora de Neo Sala s’anticipa a l’informe sobre la viabilitat que ha d’emetre l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), i és molt possible que es deneguin els permisos, ja que els terrenys on es faran els concerts poden ser inundables. Tot i això, la promotora encara no s’ha pronunciat.

Aquest conflicte no és nou, el pols s’inicià amb un requeriment de l’ACA perquè la promotora adaptés el projecte a la normativa pel que fa a l’afectació sobre la fauna i els hàbitats, a l’impacte acústic i lumínic, a les vies d’evacuació i a aspectes relacionats amb la protecció civil i la mobilitat. I, va continuar amb una demanda d’Ipcena i Rius amb Vida, dues entitats ecologistes que han defensat contínuament que l’espai en què es pretenia celebrar els concerts i la zona d’acampada són terreny inundable.

Paral·lelament, fa menys de 24 hores ha nascut una plataforma per defensar que el Doctor Music es quedi al Pallars. No “volen renunciar al festival” i per tal d’evitar l’imminent desplaçament han organitzat una caravana de cotxes des de Tremp fins a Escalarre aquest dissabte. A Escalarre, es farà un concert i es llegirà un manifest que enviaran a tots els ajuntaments del Pallars perquè s’hi adhereixin. L’hipotètic canvi d’ubicació del festival suposa un contratemps econòmic per al Pallars Sobirà que preveia una assistència de 50.000 persones a l’esdeveniment o la partida de 200.000 euros que havia pressupostat la Diputació de Lleida als municipis que acollirien el festival.