Després de quasi 20 anys, la banda original de Sau torna als escenaris en el projecte conegut com a “Sau30” que ha reunit a tots els integrants originals per donar una gira única que es presentarà oficialment durant la gala dels Premis Enderrock, el 7 de març. A més, es farà un reconeixement a la trajectòria del grup degut als 30 anys de la creació d’aquest. Però això no serà tot, ja que el músic i compositor, Pep Sala, rebrà el premi Enderrock a la Trajectòria 2018 durant la 20a Gala dels Premis de la Música Catalana.

Aquesta gira, anomenada Sau30 per la creació del grup ara fa 30 anys, tindrà uns 10 concerts que s’aniran coneixent durant aquest any i el començament del següent. Actualment només se sap el primer, que serà al festival Strenes, el 13 d’abril a l’auditori de Girona (les entrades es posaran a la venda aquest dimarts 27 a les 9 del matí a la mateixa web del festival); i el darrer, que serà un final digne de recordar al Gran Teatre del Lliceu a Barcelona, l’1 de març de 2019 durant el Festival Mil·lenni.

Com és d’imaginar, tot i aquest retrobament, no hi haurà ni nou disc ni noves cançons del grup osonenc. El directe serà un repàs de les millors cançons de la banda, i tots els concerts estan pensats des del record dels seus millors espectacles. Tot i això, cal fer un incís en el fet que no es tracta d’un retorn definitiu de Sau a causa de l’absència de Carles Sabater que exerceix un gran pes en tots els membres del grup i del projecte.

- Publicitat -

Els integrants del projecte, doncs, són: Carles ‘Xarli’ Oliver (bateria), Quim ‘Benítez’ Vilaplana (bateria), Pep Sánchez (baixista), Ramon Altimir (teclista), Jordi Mena (guitarrista), Josep Lluís Pérez (guitarrista), Gerry Duffy (percussionista) i, Pep Sala (veu i guitarra), compositor de Sau i membre fundador del grup juntament amb Carles Sabater i Joan Capdevila, qui serà mànager personal del projecte. A més, el cantant Jonathan Argüelles, qui durant dos anys va ser vocalista de la banda tribut Tornem a Sau, s’uneix al projecte a causa de la seva veu i moviments que homenatgen a Sabater. El projecte també comptarà amb el multiinstrumentista Joan Antonell

Aquesta celebració dels 30 anys del grup també porta l’edició d’un disc en directe anomenat Una nit al teatre, que recull una selecció dels temes de la gira i que ja està a la venda. A més, s’ha creat una nova web, una nova pàgina a Facebook i Instagram

Dinou anys des de la dissolució de Sau a causa de la mort de Carles, Sau30 busca fer reviure la sensació Sau als antics fans i als possibles nous (encara que arribin tard) i mantenir en el record la banda osonenca durant uns quants anys més.