Amy Winehouse moria un 23 de juliol de 2011 a la tràgica edat de 27 anys, la mateixa que altres músics amb vides agitades com Janis Joplin, Kurt Cobain o Jim Morrison.

La cantant va tenir una curta però intensa carrera musical amb dos discs “Frank” (2003) i “Back to Black” (2008). Des de molt jove va començar a escoltar molts tipus de música i va començar a fer actuacions en petits pubs de Londres.

Amb 16 anys va signar el seu primer contracte discogràfic amb Island/Universal i el 2003 editaria el seu debut “Frank”, amb el qual va guanyar diferents premis. Posteriorment arribaria l’exitós “Back to Black” que la portaria a vendre més de 7 milions de còpies el 2007 i 9 milions més el 2008.

- Publicitat -

Per aquest últim disc va guanyar el Brit Award a la millor artista britànica i diferents nominacions als MTV o als Mercury.

Els darrers anys la cantant va ser notícia pels seus excessos amb l’alcohol i les drogues, que la van portar a ser portada de moltes revistes i diaris sensacionalistes. La cantant va passar temps rehabilitant-se per la seva addicció a les drogues i anorèxia nerviosa.

Va perdre la vida aquell fatídic 23 de juliol per un col·lapse produït per la síndrome d’abstinència.

Avui la volem recordar amb 10 actuacions musicals que va fer al llarg de la seva carrera.