El 23 de juliol de 2011 la cantant Amy Winehouse decidia per voluntat pròpia treure’s la vida ingerint gran quantitat d’alcohol. Posava així fi a una curta però intensa carrera musical, on els excessos van ser la tònica d’una artista que en poc temps va conquerir el públic de tot el planeta amb una veu diferent a la resta.

Molts la van descobrir gràcies al disc “Back to black” i amb cançons com ‘Rehab‘ que amb poc temps ja era número 1 a tot arreu, però el cert és que 3 anys abans havia publicat “Frank“, un disc que va arribar a vendre 5 milions de còpies a tot el món i amb una molt bona acollida per part del públic. Però com diem amb el seu segon llançament les xifres i la popularitat de l’artista van augmentar, així com els problemes amb la beguda i les drogues que la van portar a oferir alguns concerts totalment èbria i on amb prou feines es podia mantenir dempeus.

Els últims mesos va estar treballant noves cançons que no van arribar mai a veure la llum i de fet les darreres gravacions conegudes de l’artista va ser per un disc de duets amb Tony Bennett. El desembre del 2011 es publicaria un disc pòstum amb temes gravats anteriorment del seu primer disc “Frank”, com ‘Body and soul’ o una versió de ‘Valerie’.

- Publicitat -

Amb la seva tràgica mort aquell 23 de juliol la diva del pop va entrar a formar part del maleït club dels 27, una edat fatídica on anteriorment havien mort artistes com Janis Joplin, Kurt Cobain, Jimi Hendrix o Jim Morrison.