Inevitablement, tothom al llarg de la seva vida s’acaba preguntant si està al camí correcte. Sempre hi ha un punt d’inflexió en que dubtem sobre si estem fent el que toca, si hem escollit bé el nostre camí, o que hauria passat si haguéssim pres alguna decisió diferent. Doncs bé, en Lluc Planas sap que ho està fent bé. El seu darrer àlbum “VAM NÉIXER PER FER AIXÒ” és un vot de confiança en si mateix. El cantant aboca la seva passió per la música, i afirma una vegada i una altra, que està trobant el seu camí, que ell va néixer per fer això. 

Com a marca de la seva evolució musical veiem un canvi de sonoritat en el conjunt del disc. Sembla que en Lluc ha trobat el seu so particular, i és justament això que li dona una gran sensació de cohesió, com si totes les cançons estiguessin connectades per un fil molt prim. L’àlbum sembla ser un projecte vital, i escoltant-lo, acompanyem al cantant des del 2002 fins a l’actualitat. És un projecte pur, natural, que ens transporta a les seves arrels, però també ens deixa imaginar un futur molt brillant en el món de la música.

La primera cançó, que comparteix nom amb l’àlbum, ens serveix com a vista prèvia del que trobarem. És una carta de presentació, potser perquè el Lluc que trobem és lleugerament diferent al que coneixíem anteriorment. També ‘Verlan’, molt més centrada en el rap, és sinceritat, és transparència i és el Lluc tal com és, mostrant la seva realitat. Cançó rere cançó hi trobem autenticitat, i  Família’, l’última de l’àlbum, n’és el tancament perfecte. Una cançó dedicada a les seves arrels, a l’esforç i al procés de creació d’aquest projecte, on han col·laborat moltes veus diferents, com Maig, enMatu, Pol Bordas, Galgo Lento o LucVs.

- Publicitat -

L’àlbum gaudeix d’un so i una lletra tan propis i distintius que podria esdevenir un àlbum de referència dins el panorama urbà en català. Un disc que destil·la amor, amor per la música, pels amics, per les seves arrels i per tot allò que l’envolta. Si una cosa ens queda clara després d’escoltar-lo, és que efectivament, en Lluc Planas va néixer per fer això.

CRÍTICA
NOTA
9,0
lessencia-de-lluc-planas-a-vam-neixer-per-fer-aixoInevitablement, tothom al llarg de la seva vida s’acaba preguntant si està al camí correcte. Sempre hi ha un punt d’inflexió en que dubtem sobre si estem fent el que toca, si hem escollit bé el nostre camí, o que hauria passat si haguéssim...