Bona tarda a tothom!

Per fi s’ha acabat gener. Avui serà un blog curtet, ja que no hi ha hagut molts releases, però els que hi ha hagut… xulíssims com sempre. Som-hi!

 

- Publicitat -

 

Novetats

  • Vic Mirallas ha publicat el seu tercer single, “relevante”, i és una passada. Ser profe d’Operación Triunfo no li fa perdre el temps i segueix traient temes amb aquesta qualitat. Espectacular com camina sobre la línia de baix. Per cançons com aquesta me n’he comprat un. És la meva preferida d’avui.

  • I la segona és “S.W.A.G”, el nou single de Lluc, que aquest cop ha unit forces amb ultralone (molt prometedor), per fer un tema al més pur estil Playboi Carti i Ken Carson. Amb producció i màster dels grans jamzz Galgo Lento. I amb una portada gairebé millor que la cançó. Gràcies per això. L’urban en català està viu i torna gràcies a Lluc amb un nou EP el 15 de febrer!!!

  • Aquesta setmana també hem pogut escoltar un nou single d’Alavedra, “Personalidad”, que com sempre, no decep, en una proposta potser una mica més calmada a la que ens tenien últimament, però no per això pitjor. La lletra un altre cop on point. Aquest single es suma a “Feliz a la fuerza” en el que esperem que sigui un nou disc que puguem ballar molts cops en directe aquest any.

 

  • Daniel Caesar is back!!! Pels que em coneixeu sabeu que és un dels meus artistes preferits, vaig posar el seu últim disc, NEVER ENOUGH al top 2 de l’any passat. La seva nova cançó formarà part de la banda sonora de la nova pel·lícula de Bob Marley: One Love i es tracta de “Waiting In Vain” una actualització preciosa de la cançó que l’artista jamaicà va publicar el 1977 dins el seu disc Exodus. Daniel Caesar converteix el reggae en soul i R&B i fa mostra de la del seu talent i de la versatilitat de la cançó.  M’ha fet pensar en un altre de les versions que Daniel Caesar té al seu catàleg, com és “Streetcar”, on versiona, un altre cop de manera excel·lent, “Street Lights” de Kanye West.

 

  • Aquesta setmana he conegut a una artista com Mariana També, que just acaba d’estrenar el seu nou senzill “No paro de llorar” (HelsinkiPro), ni més ni menys que produïda per la valenciana Xènia. Formarà part del seu nou EP Cada vez que te digo adiós me siento rara. No m’estranyaria veure-la rebentar l’escena en poc temps: carisma i qualitat no li falten. I a més el videoclip l’han fet els meus amics de la universitat així que mireu-lo!

  • Nova era (i nou fill) per Don Toliver després de Love Sick (2023), de qui ja hem pogut escoltar el seu primer single “Bandit”. La cançó no pot començar millor, amb un sample de “One More Hour” de Tame Impala. M’encanta quan els rapers americans mesclen la seva música amb influències indies. Bona pinta el nou projecte.

 

  • Quan tens el talent de Lil Yachty, no cal fer cap barbaritat perquè una cançó funcioni. I això és el que li ha passat amb “A Cold Sunday”, el seu nou single on el podem escoltar rapejant sobre un riff de jazz, en el més semblant a Let’s Start Here. que he escoltat des que el va publicar.

 

  • Fa unes setmanes us vaig recomanar el grup d’indie pop americà Del Water Gap, i avui han tret una nova cançó, juntament amb Holly Humberstone. Es diu “Cigarrettes & Wine” i m’ha semblat un duet molt maco (i amb una lletra molt trista alhora, sobre el final d’una relació).

 

  • La banda canadenca BADBADNOTGOOD ha publicat el seu nou single, “Take What’s Given”, una cançó la veritat també bastant senzilla, però que m’ha enganxat, pel seu estil mig country mig funky mig jazz. Personalment, m’ha recordat una mica als cants de treball propis dels esclaus del sud dels Estats Units, me la imagino en una peli semblant a 12 años de esclavitud.  A BADBADNOTGOOD els podrem veure al Primavera Sound d’aquest any!

 


 

Descobriments:

  • El descobriment d’aquesta setmana és el de la britànica Lava La Rue i la seva cançó “Angel”, publicada el 2020 i on col·labora amb Deb Never. Cançó onírica, psicodèlica… Produida per Foster The People (dona els vibes!) i, per altra banda, cal tornar a mencionar la influència de Tame Impala en la música en general. Estan a tot arreu! M’ha molat molt el videoclip.

 

I amb això acabem, fins la setmana que ve!