Brat

Bon dia a tothom! Ja tornem a estar aquí, després d’una setmana de descans, òbviament perquè estàvem totxs al Primavera Sound. Un altre any, ha sigut increïble.

Vull explicar per aquí els que han estat per mi els concerts més top: Justice, Troye Sivan, Charlie XCX, SZA, 070 Shake, Omar Apollo i L’Imperatrice.

També voldría comentar lo bèstia que va ser el concert de Calcutta ahir a Razz, no recordo un públic tan entregat en una sala en tota la meva vida.

- Publicitat -

Per recuperar forces pel Sónar de la setmana que ve, us porto ració doble de releases. Espero que us agradin.

 


 

NOVETATS

Comencem amb el que va sortir la setmana passada:

 • Com ja us he avançat de fa unes setmanes, aquest 2024 està sent un any increïble en quant a nova música. I James Blake va decidir unir-se a la festa amb un nou single, “Thrown Around”, amb el que comença una nova etapa, només mig any després del seu últim disc. La cançó és un homenatge a l’electrònica britànica dels noranta. M’ha encantat! La podrem escoltar per primer cop en directe al Vida Festival en res!!!

 

 • Just abans del concert inaugural del Primavera, Mujeres va publicar “Un final ideal” amb la banda de sintetitzadors SVPER i amb la que exploren un so una mica més modern al que ens tenen acostumats, sense abandonar el seu toc clàssic.

 

 • Tommy Newport ha compartit el segon single del seu nou projecte. Després de Tangerine, torna amb “Accidental Tourist”, un altre hit que porta bones vibes i on destaquen les guitarres i el so indie.

 

 • Si hagués de anomenar un artista revelació a l’escena catalana aquest 2024, us parlaria sense dubte de ultralone, un dels trapers que més em transporta al so americà, però en cantant en català. Aquesta setmana passada ha publicat “FCKNUDEPROJECT” un dels seus temes que més m’agrada, no només per la crítica, sinó per l’originalitat de la cançó i la producció. La base de PracciBtz és espectacular.

 

 • Per fi, ja està aquí “Malicia” el primer senzill del nou disc de DELLAFUENTE. En aquesta ocasió acompanyat d’AMORE, per crear un tema que tinc enganxat des que va sortir. L’ha acompanyat d’aquest videoclip, i des d’aquí ja estic somiant amb una possible gira. Visca Granada.

 

 • Col·laboració extra esperada entre Sen Senra i Aitana a “Hermosa Casualidad” i tot i que no em sembla una bogeria de cançó, la veritat és que funciona i les dues veus queden prou bé, en la que és possiblement la cançó més experimental de l’Aitana, i la més comercial de Sen Senra. La cançó formarà part del segon volum del disc de l’artista gallec.

 • Vetusta Morla va publicar el seu setè disc d’estudi, FIGURANTES, després d’una sèrie de singles que ja havia compartit per aquí. Després d’escoltar-lo sencer, puc dir que és un dels seus discos més caòtics, on exploren diversos sons a cada cançó, per aconseguir una nova frescura, que m’ha convençut. M’han agradat cançons com “Parece Mentira”, “1, 2, 3, Big Band”, “Cosas que Hacer un Domingo por la Tarde” i “La Derrota”. Amb aquest disc, una de les millors bandes nacionals, es pren un descans de l’estudi i dels escenaris, i jo els trobaré a faltar.

 

 • Just abans d’aterrar a Europa, Usted Señalemelo ha estrenat un documental i dues cançons aquesta passada setmana, i jo vull compartir amb vosaltres una d’elles, “X siempre”, on tornem a trobar les guitarres distorsionades i el so psicodèlic que tant m’agrada de la banda argentina.

 

 • La nova etapa de Lucky Daye és sens dubte el seu prime, ja que després de regalar-nos cançons com “That’s You”, o “HERicane”, ha tornat amb un altre èxit anomenat “Soft”. Vibes molt fortes de Michael Jackson. Podeu escoltar una versió en directe a Youtube. Massa ganes d’escoltar el seu quart disc, Algorithm, el 28 de juny.

 

 • I un dels meus temes preferits d’aquests dies, és el que ens han portat Fred again… i Anderson .Paak. amb Chika, i produït també per Skrillex. Es diu “places to be” i és un putu banger que ajunta a dos dels artistes més en forma del moment. Song of the summer!! Porto dient això amb moltes cançons, però és que està sent un any increïble.

 

 • Una cosa que sí que no m’esperava és el retorn de Foster the People, més de tres anys després, amb una nova cançó, que a sobre, està xulíssima.  Amb “Lost in Space”, una de les bandes d’indie més importants de l’escena, anticipa l’arribada d’un nou disc, el quart, que està anunciat pel 16 d’agost. Música setantera, disco, funk… serà divertidíssim.

 

 • I parlant de música que sona als setanta, ja ha sortit Radiosoul, el nou disc del londinenc Alfie Templeman, que a principis de setmana va compartir-nos el seu últim single “Just a Dance”, en el que ha reclutat a la llegenda Nile Rodgers per crear un bop funky amb un falset i unes guitarres inimitables i ple de sintes i energia. De la resta del disc, “This Is Just The Beginning”, “Drag”, “Submarine”, les meves preferides.

 • Aquests dies pablopablo ha estrenat “Mi Culpa” i s’ha convertit en la meva cançó preferida del petit dels Drexlers, que també està preparant un nou projecte. M’ha generat més ganes encara de veure’l al Vida. No us perdeu el videoclip, produït per Little Spain, que juntament amb la cançó, us emocionarà. Que bona.

 

 • I finalment, gran sorpresa al escoltar Submarine, el nou disc de The Marias (us sonaran de la colabo amb Bad Bunny), i trobar-me amb temes com “Echo” i “Run Your Mouth”, o també “No One Noticed”. Si us agrada l’indie-synth-pop i bandes com Men I Trust o L’Impératrice, us agradarà. A mi m’ha encantat.


I anem ja amb tot el que ha sortit avui, que no és poc:

 

 • No podia començar d’un altra manera que amb el que possiblement va ser el millor concert del Primavera, el de la Charlie xcx, que acaba de publicar el seu nou disc, Brat, del que ja coneixem temazos com “360”, “Club classics”, “B2b” o “Von dutch”. Tot això després de rebentar la Barceloneta amb un dj set sorpresa. I si no pareu de veure verd llima per tot arreu, és per algun motiu. I és que estem parlant d’un dels millors discos de l’any (el millor valorat per la crítica també!). I una de les millors promos, sens dubte. Banger rere banger del millor pop-club actual, acompanyada per l’habitual A. G. Cook. De les noves, m’han encantat “Symphaty is a knife”, “Everything is romantic” i “356”.

 

 • I per continuar parlant dels millors concerts del Primavera, Pulsar, el nou disc de la banda francesa L’Impératrice, amb el que porto donant-vos la turra tot l’any, ja està aquí. I amb ell temes de disco, funk, house, pop i inclús hip-hop, amb feats d’Erick the Architect a “Sweet & Sublime” o Maggie Rogers, i grans cançons com “Amour Ex Machina” o la mateixa “Pulsar”.

 

 • El disc estiuenc de KAYTRANADA ja està aquí. És el seu tercer en solitari, es diu TIMELESS i a més, és un disc doble. Em quedo sobretot a partir de la segona part del primer volum, on trobem cançons amb col·laboracions d’elit i una producció espectacular, com “Do 2 Me” amb Anderson .Paak i SiR, “Witchy” amb Childish Gambino o “Snap My Finger” amb PinkPantheress. També ha ajuntat a altres com Don Toliver, Channel Tres, Mariah the Scientist… Llàstima que no el podré veure el divendres al Sónar, perquè segur que és divertidíssim.

 

En l’últim blog us portava l’última canço de Maig, la nova sensació de l’escena catalana, que acaba d’unir forces amb Lluc per al seu nou single, “KILIMANJARO”, el primer del nou disc de Lluc, Vam néixer per fer això. A Kilimanjaro, torna a explorar amb els beats afro acompanyat per la producció de Jamzz i Galgo Lento i el resultat és un hit.

 


 

Per acomiadar-me i coincidint amb la setmana del Primavera i amb la festival season, us deixo amb aquest pòdcast amb Nando Cruz perquè reflexioneu sobre els macrofestivals.

 

I també amb aquesta xerrada súper divertida entre Lil Yachty i James Blake, dels quals estem esperant el seu àlbum col·laboratiu.

 

Si voleu més música, hi ha nova cançó d’Alavedra, de Smino, d’Omar Apollo, un disc interessant de Tems amb colabo de J. Cole, un feat entre BIA i JID o un altre entre Danny Brown i Joey Valence & Brae.

 

Ciao!!!