Vittara i Lluc
Vittara i Lluc

Bon dia a tothom, comença un bon cap de setmana, amb el concert de Lil Yachty i Jean Dawson avui a Razz, i el Bass in The Park demà. Hype màxim. Per cert, ja han sortit els horaris del Sónar! Festival season is here per fi! Avui trobareu poqueta cosa, ja que ha sigut un dels divendres més fluixos que recordo en molt de temps. La bona notícia és que està sent un any fantàstic i sempre podeu recuperar tot el que ha anat sortint aquí:

 

- Publicitat -

Aprofitaré aquest mini blog per recomanar uns quants podcasts / canals de Youtube de música que m’han estat donant la vida aquestes setmanes. Possiblement no us estigui descobrint res però allà vaig:

  1. Hector Elí i el seu Flowcast: Un podcaster mexicà que fa entrevistes a artistes d’Urban internacionals i del nostre país. Entrevistes súper preparades, amb molta informació, converses disteses i molt interessants i sempre des de l’admiració i el respecte. Molt fan.
  2. Cas semblant el de Déus i Simis, però en l’àmbit local i amb format més d’entreteniment: Artistes catalans de tota mena de gènere i d’edat estan passant pel nou podcast de moda, per parlar sobre un tema en concret i sobretot, parlar molt de música.
  3. Seguim amb els dos canals que més miro a escala internacional; Anthony Fantano i NFR Podcast. El primer per si voleu reviews de tots els discos del món, a part d’opinions generals sobre actualitat musical, i el segon, imprescindible si sou fans del Hip-Hop actual.
  4. Finalment, A Safe Place, un podcast d’entrevistes que té com a host al mateix Lil Yachty, que fa entrevistes a artistes del nivell de J. Cole.

 


 

NOVETATS

  • La guerra civil del Hip-Hop segueix encara activa. I aquesta setmana passada ha sigut un no parar de publicacions de Diss tracks entre Kendrick Lamar i Drake. Del primer, us recomano “Not Like Us” i “meet the grahams”, les dues ja disponibles a totes les plataformes, amb les que, segons la meva opinió (i la de gran part de l’escena), ja ha guanyat la batalla. Només faltaria aportar més proves del que s’està dient. En tot cas quant a lírica i raps, és 100% el millor. I no només això sinó també en fer hits. Porto tota la setmana amb les barres al cap. GOAT.


  • Continuant amb els remix col·laboratius del seu últim disc, INCÒGNITA BRUTAL, VITTARA s’ha unit amb Lluc per la publicació de “Conills II”, on veiem una nova versió del tema, amb moltes variacions i un Lluc en un registre que no estem acostumats a escoltar i que segur que us agradarà. No us perdeu a VITTARA al Pumarejo aquest pròxim 17 de maig!

 

  • LA ÉLITE ha tret el seu nou i segon disc Escaleras al Cielo. 12 cançons més plenes d’humor i provocació, plenes de synthpunk i amb una producció que sembla una mica més curada que en l’anterior projecte. De les noves em quedo amb “Marca Personal”.

 

  • “!Ay, Madrid!” és el quart senzill del que serà el nou disc de Vetusta Morla, Figurantes, que sortirà el 31 d’aquest mes. Sona bastant igual a tot el que han estat fent. Però és que tot el que han estat fent sona bé.

 

 


 

DESCOBRIMENTS / RECOMANACIONS

  • Avui us recupero una banda que ja he recomanat per aquí un parell de cops, però que he tornat a escoltar molt, justament després d’escoltar la seva entrevista amb l’Hector Elí, que aprofito per recomanar-vos, ja que és molt divertida i ells són simpatiquíssims. Parlo dels tres germans mexicans de LATIN MAFIA, una de les bandes del moment. A part de les ja comentades “Sal Rosa” i “Se fue la luz”, he estat viciat a “Julieta”. Música llatina, pop, rap, electrònica, reggaeton… una mica de tot. Però fresquíssim.

 

Res més, si voleu escoltar més música nova, teniu discos de Gunna, Chief Keef, Ghostface Killah (amb Nas o Kanye West), Conway the Machine (dia gran pels amants del hip-hop clàssic), Arab Strap, i singles de Kakkmaddafakka, Charlie XCX (videoclip molt top) o Wallows.