Hola a tothom,

Tornem avui amb el que serà l’últim blog de l’any i l’últim fins després de vacances. Sí, em sap greu, però jo també em mereixo descansar una mica! I ara al Nadal surten poquetes coses així que tornaré al gener amb més cançons, novetats i recomanacions.

Abans de seguir, comentar que encara m’estic recuperant del concert espectacular de Roosevelt a l’Apolo. Sonava encara millor que al disc. Ara sí, anem amb tot lo nou d’aquesta setmana, on, per cert, no hi trobarem Kanye West, com ens té acostumats.

- Publicitat -

 

NOVETATS:

 • Per fi podem escoltar un nou single d’Alavedra en solitari: “Feliz a la fuerza”, el primer d’aquest 2023. Esperem que això vulgui dir que aquest pròxim any tindrem un nou disc de la que va ser una de les bandes revelació de l’any passat. Un dels directes més festius, energètics i divertits als que he anat mai. I no m’estranya, amb aquests ritmes i aquestes lletres. El nou single, que es suma a “Sale mal” i “La excusa perfecta”, les col·laboracions amb Diamante Negro, m’ha creat moltes ganes d’escoltar més.

 • Del famós disc de nadales que ha sortit aquesta setmana, on s’ajunten totes les estrelles de Luup records i amics (NADAL MIX 2023) em quedo, naturalment, amb la cançó de Socunbohemio “PARE NOEL A LA DERIVA”, que li dona un to nostàlgic i de qualitat al nadal i al disc. DEP Pare Noel.

 • Després de rebentar Human a Razzmatazz, Ultralágrima acaba de treure el seu últim single, “Escapar (Y Solo Quedarme Atrás)”. Com sempre, pell de gallina. Aviat podrem escoltar el disc sencer i no en puc tenir més ganes.

 • L’altre dia estava escoltant un altre cop l’últim EP de la Yudi Saint X i em vaig topar amb “Algo Raro” una col·laboració amb el Teuma Thug i amb un artista anomenat Persona. Doncs vaig seguir a aquest últim i resulta que avui ha tret un nou EP anomenat NAÏF, editat per Foehn Records (discogràfica on també tenen PHOAC o b1n0) i on trobem cançons interessantíssimes com “Estic Per Tu”. M’ha recordat també a altres artistes com Galgo Lento o Xicu i com experimenten amb l’indie i l’electrònica. El seu nom és Pau García i és un descobriment top a tenir molt en compte!

 • En una línia semblant, parlant de descobriments d’artistes emergents de Barcelona, avui he escoltat el nou EP de Xavi Fornaguera. Aquest inclou, després del seu pas per la voz kids, cançons com “Self Destruction”, nom també del projecte, on l’escoltem cantar una melodia amb tocs d’R&B sobre una instrumental de jazz amb un piano i un saxo espectaculars.

 • Mai hauria pensat que recomanaria una cançó de la Lola Indigo en aquest blog… doncs el dia ha arribat. En la meva defensa diré que ha arribat únicament perquè es tracta d’una col·laboració amb el grup revelació d’aquest 2023 i un dels meus tops com heu pogut veure a l’inici del blog: La Plazuela. El flamenco i funk de granada estan presents a “LA PRIMAVERA”.

 • Avui s’ha publicat també un nou single de Viva Belgrado, “Un Tragaluz”, que m’ha agradat molt. Quart single ja del pròxim disc que esperem poder escoltar a principis d’aquest 2024 i amb el que tornen a demostrar la seva gran paleta sonora.

 • Depresión sonora segueix treient singles abans de la sortida de seu tercer EP. Aquest cop porta de títol “estupefacientes”. Una cançó sobre l’alliberació, sobre poder expressar-se i ser un mateix. Molt fan també del visualizer que l’acompanya:

 

 • Segon single també per Iseo & Dodosound, que mai fallen. La cançó es diu “Como Un Volcan” i ja la tinc en bucle. Ganes de sentir l’energia del seu directe un altre cop el 21 de febrer a l’Apolo.

 

 • Avui hem pogut gaudir de Se nos lleva el aire, un nou disc en solitari de Robe Iniesta, cantant d’Extremoduro. Abans de posar-lo tenia por de què em podria trobar, però la veritat és que continua fidel al seu estil i hi ha cançons que emocionen com les dels primers dies. Parlo de “Nada que perder” o “El hombre pájaro”, 12 minuts i mig en total de pur sentiment.

 

 • Acabo la ronda de novetats amb la nova cançó de bob junior, qui col·labora aquest cop amb el cantant nascut al 2003 (…) Alfie Templeman a “No One Does It Better” i ens torna a portar la dosi de bon rotllo de la setmana. A aquesta recomanació m’agradaria també sumar “All In Vain” el seu anterior single amb Inner Wave, que em va passar per alt recomanar per aquí. A més, a partir de la cançó d’avui  també he descobert “Happiness in Liquid Form” i “Things I Thought Were Mine, cançons d’Alfie Templeman que també m’han donat molt bones vibes. Càpsula d’indie en anglès en la màxima esplendor.

RECOMANACIONS:

 • Últimament per TikTok no he parat de trobar-me un vídeo en concret. Es tracta del COLORS SHOW de Yamê i la seva cançó “Bécane”. Al principi no li vaig fer gaire cas, però un cop vaig veure’l amb atenció (les coses que té TikTok) em vaig adonar que era tota una joia. Una cançó súper original, d’un artista francès d’orígens camerunesos que està arrasant arreu del món amb la seva mescla de R&B, Hip-Hop i Jazz (el millor combo). La cançó forma part del seu últim disc ELOWI, del qual també us recomano “Call of Valhalla” però que val la pena escoltar sencer. Obsessionat amb la seva veu i els seus falsets. Només em faltaria entendre francès perquè les lletres un cop traduïdes també són molt top. No us ho perdeu!

 

 • Un altre dels descobriments més top que he fet aquesta setmana és Elmiene. Un cantautor britànic que m’ha recordat bastant a Sampha o a Khamari amb els seus temes “Mad At Fire” o “Marking My Time” amb BADBADNOTGOOD, que pertanyen al seu primer EP que té el mateix nom que aquesta última cançó.

 

 • Finalment us porto també “Worth It.” de RAYE. Una altra artista britànica que ens va sorprendre aquest febrer amb el seu disc My 21st Century Blues i del qual em vaig viciar molt a Escapism, la seva col·laboració amb 070 Shake. També ha escrit cançons per Beyoncé o John Legend, amb només vint-i-sis anys. Worth it. és de les cançons més alegres del disc i té una atmosfera nadalenca que m’ha semblat ideal per tancar el blog aquest 2023.

 

Que tingueu unes festes increïbles i gaudiu de la millor música possible <3! Bon Nadal i bon any nou!!!!! Gràcies per llegir-me i escoltar la música que us ensenyo. Sou els millors. Ciao!!! 😊