Per cinquè any consecutiu, quan arriben aquestes dates, resumim l’any musicalment parlant amb les 100 cançons més destacades, agafant de referència La Llista del PNDR que cada setmana publiquem. I és que de llistes n’hi ha moltes, per això nosaltres ens basem en la nostra pròpia a l’hora de resumir els darrers 12 mesos.

Les 100 cançons del 2017 (100-81)

100 Twenty One Pilots – Heathens

- Publicitat -
Van ser una de les sensacions del 2016, que encara vam poder seguir gaudint durant els primers mesos d’aquest any. La peça formava part de la banda sonora de Suicide Quad i evidentment va ser número 1 de la nostra llista.

99 Màia – 12 de març

Aquest any hem tingut nou disc dels Màia, uns habituals del resum de l’any. La presentació d’Esclat va ser aquest 12 de març que ens va atrapar des del primer moment, motiu pel qual el situem entre les 100 millors de l’any.




98 Declan McKenna – Isombard

Declan McKenna, ha estat una de les descobertes de l’any, una vegada més des del Regne Unit, un país que ja ens va regalar al seu moment a noms com Arctic Monkeys o Jake Bugg. En el cas que ens ocupa, aquest jove artista va debutar amb un disc que va presentar a Barcelona i que ens va demostrar que té molt a dir. Isombard és una deliciosa cançó que no et pots treure del cap quan l’escoltes.

97 Alessia Cara – Scars to your beautiful

El debut d’Alessia Cara va ser d’allò més intens, i va veure com els senzills Wild things, Here o aquest Scars to your beautiful triomfaven tant entre el públic com entre la crítica especialitzada. Així mateix el DJ Zedd va requerir la seva col·laboració a Stay i els Coldplay la van cridar per obrir la seva gira mundial. Alessia Cara és d’aquelles artistes que han arribat per quedar-se.

96 Coriolà – Carrers buits

A principis d’any va arribar el nou disc dels Coriolà, La tremolor, que ens va deixar ben enganxats a les seves noves cançons, entre elles aquests Carrers buits que durant alguns mesos va estar sonant amb força a la nostra llista d’èxits. Evidentment que la qualitat de la cançó i de la producció, són motius més que suficients per formar part del resum de l’any.




95 Kaleo – Way down we go

Els Kaleo van aparèixer de cop amb aquesta interessant cançó, Way down we go, que sonava a tot arreu i que ens feia comprovar que més enllà del Regne Unit també es pot fer música interessant i a tenir en compte. La cançó formava part del disc A/B, que van venir a presentar a Barcelona amb gran èxit de públic.

94 Royal Blood – Lights Out

Seguim amb un so més alternatiu, ara amb els britànics Royal Blood, que després del seu espectacular debut, no van voler ser menys i a How did we get so dark? van seguir amb el seu rock intens, com podem comprovar en aquesta sensacional peça, una de les imprescindibles de la seva gira, que també va passar per casa nostra.

93 Mishima – Qui més estima

Sempre que arriba un nou disc de David Caraben i companyia, saps que estaràs a punt d’escoltar cançons que no et deixaran indiferent. Qui més estima en va ser la seva presentació, i com ens va passar amb altres peces dels Mishima, també ens va atrapar la primera vegada que la vam sentir. Llarga vida pel grup!

92 The Killers – The Man

Brandon Flowers i tota la colla van tornar aquest 2017 amb un nou treball, Wonderful Wonderful, que tot i no tenir el suport del públic, com en altres ocasions, sí que tenia unes quantes cançons dignes a ser destacades, Run for cover, Rut o The Man, el que va ser primer avançament, que va deixar-nos molt bones sensacions.

91 Linkin Park – Heavy

Aquest 2017 ha estat un any molt dur pels Linkin Park amb la tràgica mort del seu cantant Chester Bennington. Musicalment no han parat de fer concerts, amb parada al Download Festival de Madrid, on han fet sonar els seus últims temes, que els van allunyar del so que estaven acostumats els seus seguidors. Tot i això, els seus fidels van seguir omplint tots els concerts i fins i tot van arribar a vibrar amb cançons com Heavy o One more light, que s’ha convertit recentment en un dels temes per recordar al desaparegut músic.

90 Maroon 5 – Don’t wanna know

Maroon 5 han presentat nou disc aquest any, Red pill blues, ple de cançons exitoses com aquest Don’t wanna know, que va aparèixer a la recta final de l’any passat i que inclou la col·laboració de Kendrick Lamar, un dels favorits de la crítica i del públic. La cançó suma més de 500 milions de reproduccions a Spotify i ja és la segona més escoltada després de Sugar.

89 Pantaleó – L’apartament

Seguim amb propostes musicals de casa, ara amb els Pantaleó, uns altres que van tornar amb un segon disc, de títol homònim ple de peces interessants com aquest primer tema, que vam rebre amb molt d’afecte. Són una banda que ens cauen molt bé i a part d’això tenen un directe molt recomanable.

88 Marshmello feat. Khalid – Silence

La recta final d’aquest 2017 ens ha portat el nom de Marshmello, un misteriós productor de música electrònica, que s’amaga rere un casc, a l’estil dels Daft Punk. Una de les seves produccions més interessants és aquest Silence, on s’ajunta a una jove promesa de la música britànica que sentirem a parlar el 2018, Khalid, amb un debut senzillament excel·lent, American Teen.




87 Sense Sal – Fins que surti el sol

Els èxits de Sense Sal tenen la particularitat que ràpidament te’ls fas teus, que t’enganxen i que et vénen ganes de més i més. El seu últim disc Només tenim la veu, els consolida com una de les noves formacions més interessants del panorama musical i el 2018 seguiran donant canya amb uns directes festius i que conviden a anar-hi amb els amics.

86 Zayn & Sia – Dusk till dawn

Un altre d’aquests temes que ha aparegut en la recta final de l’any, però que ràpidament ha enganxat tant als seguidors de Zayn com els de Sia. La unió és brutal i la cançó ja feia olor a èxit des del primer cop que la vam sentir. Ja acumula prop de 300 milions de reproduccions a Spotify.

85 Rudimental feat. James Arthur – Sun comes up

El 2018 ens portarà nou disc dels Rudimental, que després d’aconseguir bona popularitat amb les seves col·laboracions, aquest any n’han presentat una al costat del britànic James Arthur, que ha tingut bon rèdit sobretot al seu país, però no a la resta del planeta. Nosaltres la vam caçar i vam apostar per ella.

84 Thirty Seconds to Mars – Walk on Water

Jared Leto i la resta de Thirty Seconds to Mars van presentar-nos aquest Walk on Water, la cançó que servirà com a avançament que els portarà el 2018 al nostre país, amb una tornada d’aquelles que enganxa i que segur que serà corejada durant els concerts.

83 Porto Bello – Fantàstica

Basat en fets reals, ha estat la carta de presentació dels Porto Bello, un grup que convida a la festa, a la diversió, en aquesta excel·lent producció del seu disc, que inclou cançons com Hem nascut castellers o Fantàstica, que inclou la col·laboració de David Rosell.

82 Lorde – Green Light

El nou disc de Lorde és per alguns experts, un dels millors discs de l’any. Opinions i gustos al marge, la presentació va ser amb aquest Green Light, que tot i que no va tenir el mateix èxit a les llistes que al seu moment Royals, amb el pas del temps, l’ha convertit en una petita joia, així com la resta de peces incloses a Melodrama.

81 Foo Fighters – Run

Enèrgica peça de més de 5 minuts que va servir per presentar Concrete and gold, el disc dels Foo Fighters i que ens va deixar molt bones sensacions.
La banda de Dave Grohl va demostrar en plena forma en aquesta i en d’altres de les cançons del treball.
El videoclip de la cançó va ser dirigit pel mateix cantant i és d’aquells que valen la pena mirar.