Aquest divendres ha arribat “El disc en castellà” el nou treball dels Copa Lotus, que ha vist la llum tres anys després del seu anterior disc. Hem quedat amb en Marc Bala i en Vidal Soler que ens han explicat que han tingut uns anys intensos de feina, però que han gravat el treball en poc més de dos mesos, que no ha estat a corre-cuita i que ha estat intens.

Amb un títol que va fer pensar a algun agosarat que potser es canviaven al castellà, alguns potser dirien per vendre més, ells reflexionen com actualment artistes catalans que cantaven en castellà ara ho fan en català pel bon moment que viu la música en català.

Copa Lotus demostra com ningú altre la seva habilitat per saber crear sonoritats americanes i maridar-les amb la més pura tradició de cançó catalana. Amb temes com ‘Banda local’ o ‘Tot torna’ treballen el noble art del rock’n’roll, amb una textura sonora que emana l’escalfor de les vàlvules de l’amplificador. També hi afloren sonoritats country de la mà de ‘Vine i balla el country line!’, un hit ple de banjos, solos de guitarra i la inconfusible pedal steel guitar (interpretada per Miguel P. Kersley).

- Publicitat -

Ens han explicat alguns dels concerts que tenen previstos les properes setmanes, per tant no val a badar!