Efemèrides 28 de febrer


1984 Michael Jackson arrasava als Premis Grammy, gràcies a Thriller

L’any 1984 el cantant va triomfar als Grammy en aconseguir fins a 8 premis gràcies a Thriller, un disc que va vendre’s com a xurros i va ser premiat en diferents apartats, com millor àlbum o senzill de l’any pel tema que li dóna nom. També el seu productor, Quincy Jones va rebre un guardó, gràcies a Beat it.
Aquell any també van rebre el seu reconeixement, The Police amb Every breath you take o Duran Duran, gràcies al vídeo de Girls on film. La banda sonora de Flashdance també va ser guardonada.

1986 Wham! anunciaven la seva separació

- Publicitat -

George Michael va començar la seva carrera al costat d’Andrew Ridgeley en un grup que es deien Wham!, i que van separar-se el 1986, després de triomfar al Regne Unit i arreu del continent amb les seves peces.
Van aconseguir una gran popularitat gràcies a Wham Rap o Young guns go for it. El seu disc de debut va ser Fantastic, amb temes com Club tropicana. Més tard arribaria Wake me up before you go go, que es va convertir en un èxit mundial. En el mateix disc trobaríem Freedom i Careless whisper, que aguantaria moltes setmanes al número 1.
Després d’anunciar-se la separació, presenten un disc de grans èxits, sota el títol de The final i ofereixen un concert davant de 72.000 persones a l’estadi de Wembley de Londres.

1994 Naixia el cantant britànic Jake Bugg

Amb 12 anys va iniciar-se a la guitarra després d’haver escoltat la cançó Vincent en un capítol dels Simpsons i amb 14 ja va compondre les seves pròpies cançons.
Bugg va començar la seva carrera musical amb tan sols 18 anys, amb un disc de títol homònim que conquistaria les llistes del seu país, en un treball que va deixar petjada no només al Regne Unit.
Un any després arribaria el seu segon disc, dels quatre que ha editat fins a dia d’avui.