Aquest passat divendres 9 d’agost la Ciutadella de Roses es va convertir en l’escenari d’una nit de nostàlgia i homenatge a una de les bandes més emblemàtiques de la història del rock, Queen.

Però abans d’això, hi havia una actuació de Delpuerto al Village de Sons del món, un espai que em va encantar, perfecte per sopar, fer temps abans del concert i escoltar música acústica tranquil·lament. Amb unes cadires i sofàs comodíssims i molta varietat de Food-Traks, això sí, amb molta cua en totes aquestes.

Un cop eren les 22h es va fer una cua grandiosa per entrar a l’espai del concert on actuaven God Save the Queen, “el millor show sobre Queen del món” segons la revista Rolling Stone. Des del primer moment, van demostrar ser un grup extraordinari on cada detall, des dels vestuaris fins a la posada en escena, va sorprendre el públic. Com a guitarrista cal destacar la virtuositat del guitarrista Francisco Calgaro que em va deixar la boca oberta en cada un dels solos que protagonitzava. La resta de músics, per la seva banda, van oferir una molt bona imitació de les complexes cançons de la banda britànica.

- Publicitat -

Un cop dit això, l’espectacle va ser espectacular, però Queen només n’hi ha un i em vaig sentir estrany en veure com un grup imitava exactament a un altre, vaig notar que encara que ho feien amb molta naturalitat i energia no podien igualar a aquest grup tan icònic.
Després d’aquest, vaig tornar al Village on Radio Cassette Night va fer sonar èxits de l’època.

En resum, la nit del concert de God Save the Queen a la Ciutadella de Roses va ser molt impressionant, però estranya, ja que al final no deixaven de ser quatre nois imitant a altra gent i crec que transmetre el mateix que un grup original és una cosa que ningú podrà aconseguir. Encara que cal remarcar la perfecta organització del Festival Sons del món i l’agradable Village on pots estar molt còmodament abans i després del concert.