Triquell - Cruïlla

El festival Cruïlla 2023 obre les portes amb un primer dia enfocat a la música urbana, alimentant el desig de festa i diversió de totes aquelles persones que estan per determinar la direcció que està prenent -o que ja l’ha pres-, la tendència musical. Amb artistes com TriquellWosCruz Cafuné i Nicki Nikole ha arrancat aquesta edició d’un Cruïlla molt treballat, on, a més dels abundants espais comercials dels seus patrocinadors, que no passen desapercebuts, i els elements paramusicals inherents als assistents i la seva música, també hem pogut veure artistes, dibuixants i grafiters pintant els seus propis murals.

Triquell ha estat l’artista escollit per arrancar aquesta edició del festival, estrenant l’escenari de Vueling, situat a la part inferior i més a prop del mar. Acompanyat pels seus músics i amb un públic aparentment molt fidel, l’artista de Sant Quirze ha presentat un directe molt potent i elegant on s’hi ha pogut viure l’essència del seu particular estil.

A pocs metres, però, ja estava actuant Delaossa, i en poca estona s’iniciava el directe de les catalanes Las Ninyas del Corro i el cantant rap argentí Wos, que va deixar tot el festival exasperat en actuar amb una excel·lent banda que ho va donar tot amb arranjaments rock i metal on predominaven les distorsions i l’agressivitat pròpia d’aquest gènere musical.

- Publicitat -

Els caps de cartell

Els artistes més esperats, entre aquests Cruz Cafuné, Sen Senra i Nicki Nicole, van protagonitzar la resta de la nit i van aconseguir recarregar pràcticament tot l’espai de seguidors. El primer, una de les eminències del panorama de l’Hip-hop nacional, va oferir una actuació en solitari en què presentava, tal com va esmentar, l’avenç del seu nou show.

El gallec Sen Senra, amb una estètica musical més enfocada al R&B i una presència no tan dinàmica, però que va equilibrar amb la presència d’intensos colors i un reduït grup de coristes, es va encarregar de preparar anímicament el públic pel gran concert de l’estrella de la música urbana argentina Nicki Nicole. Acompanyada d’un nombrós grup de ballarins i ballarines, uns efectes visuals ostentosos i les col·laboracions -en vídeo- d’artistes com Young Miko i Bad Gyal, la cantant es va poder mostrar com si fos a casa seva: enèrgica, feliç, propera i amb una actitud molt poderosa.