Foto: Web Companyia Elèctrica Dharma | Companyia Elèctrica Dharma

A crits de “força Dharma” s’encenia la nit de dissabte al Palau Sant Jordi amb l’enèrgica formació de la Companyia Elèctrica Dharma, qui va decidir celebrar els seus 50 anys compartint escenari amb algunes de les veus més representatives de l’escena musical catalana, predicant a crits la tradició i la cultura amb la presència de diables, castellers i bastoners. Una nit dominada pel record, la companyonia i la festa.

Després d’una primera col·laboració de caràcter tradicional amb Maria del Mar Bonet, els germans Fortuny van optar per introduir les dues grans promeses del trap català: Santa Salut i The Tyets, que, després de contagiar el públic amb el seu caràcter jovial, van acabar la seva actuació fent menció, a ple pulmó, de la frase més representativa de la lluita del poble català “els carrers seran sempre nostres!”. A més, les veus de Gemma Humet i Magalí Sare van aparèixer per rendir homenatge a Esteve i Josep Fortuny. Tots aquests van estar conduïts per la singular expressivitat sonora del saxo de Joan Fortuny i l’harmoniosa afinitat de Carles Vidal, Lluís i Maria Fortuny, Pep Rius i Iban Rodríguez, membres actuals de la Companyia Elèctrica Dharma.

També s’hi va sumar Gossos, que es van tornar a reunir per oferir-nos el clàssic Muntanyes Russes, interpretada a sis veus, i Celtas Cortos, que van avalotar la platea en cantar el seu èxit 20 de abril en català. Quim Portet, Joan Reig, Bernat Sánchez i Gerard Quintana també van compartir escenari amb la mítica formació del barri de Sants. A més, l’esdeveniment es va complementar amb una intervenció de Jordi Cuixart, que va recitar el seu poema Resistir és vèncer, escrit durant la seva estança a la presó.

- Publicitat -

La resta de col·laboracions, protagonitzades pel percussionista Xavi Tàsies, el productor del seu últim àlbum Flamarada Bernie Sànchez, el conjunt de vents i percussió Balkan Paradise Orchestra i l’equip de música i dansa senegalès Karamala, va redirigir l’espectacle cap a una espècie de festa major en la qual van participar la Colla Bastonera, els Castellers i els Diables de Sants, la Cobla Principal del Llobregat, els Timbalers i Grallers de Catalunya i el Camell de Molins de Rei, aquest últim acompanyat per la cèlebre cançó La Presó del Rei de França.