Foto: Xavier Mercadé

El Bioritme ja suma una nova edició. I l’ha tancada bé malgrat tots els inconvenients que s’ha anat trobant. De fet, aquesta última edició del festival ha estat tot un repte, començant per les diverses cancel·lacions a última hora per la pandèmia passant per un canvi d’ubicació, a més de comptar amb un protagonista intermitent i inesperat, la pluja.

Malgrat tot el Bioritme ha tornat per quedar-s’hi. Aquest any que celebrava la vuitena edició s’estrenava a Torelló després d’haver-se establit a Vilanova de Sau durant més de cinc anys. D’aquesta manera el festival canviava els peus del pantà pel riu, però amb la voluntat de continuar impregnant a tothom dels valors que encapçalen el festival.

Per descomptat que el Bioritme és consciència, però també música i festa. I era això pel que venia la gran majoria d’espectadors que ja conservaven l’entrada de les edicions que s’havien de celebrar, però que es van acabar ajornant. Amb un cartell que no envejava en absolut a molts altres festivals, amb noms com Xavi Sarrià, Auxili, Tanxugueiras, Ciudad Jara o Adala, també comptaven amb artistes per a tots els públics com els Xiula que van ser capaços d’animar als més menuts de la casa.

- Publicitat -

Després de tot un dia d’entre activitats i amb la ressaca de tot de la primera jornada de concerts, l’escenari principal del Biortime, on es desenvoluparien la gran majoria de concerts multitudinaris, iniciava la seva activitat amb el concert de Koers.

Els lleidatans van descarregar tota la potència del seu reggae amb temes del seu darrer treball d’estudi. Amb That Day van aconseguir animar un recinte que cada cop s’anava omplint més de gent i en el que hi trobem el seu gran èxit ‘Som’. Aquesta va ser l’última cançó que la banda va interpretar després d’haver passat prop més d’una hora acompanyats de bona música.
Ho va fer com un espectador més, Kelly Isaiah, el cantant, a sota l’escenari i rodejat de multitud d’oients que el gravaven i l’acompanyaven cantant la cançó.

En aquella nit de divendres també s’escoltaria a Queralt Lahoz o a Bazookas des dels Països Baixos. Ciudad Jara també es va deixar veure aportant la llum, la càmera i l’acció del seu Cinema mentre que el so d’Adala amb el seu Klima van acabar formant part dels concerts més multitudinaris de la nit.

La tercera jornada del festival es despertava després d’una nit que va anar acompanyada de fortes pluges a la Vall del Ges. Tot i el dia que va ser força inestable, amb pluges fortes, però intermitents, van donar una bona treva durant els concerts.

Una de les primeres a trepitjar l’escenari principal del Bioritme amb una bona acollida de públic van ser el quartet femení KeTekalles. Amb la seva barreja d’estils i energia van saber captivar un públic entregat i animat amb les cançons que el grup de Barcelona van descarregar a l’escenari situat a la vora del Ter.

Més endavant van pujar a l’escenari els valencians Auxili que van fer tremolar el recinte d’una manera com cap altre ho va aconseguir aquella nit. Amb els seus èxits van capgirar el Bioritme d’enguany assolint fer arribar el seu reggae a cada racó. Presentaven el seu darrer disc d’estudi Guaret en què hi trobem Diga-li’ o ‘Parèntesis’ cançons potents que sumades a antigues dels seus discos antecessors com el clàssic ‘Hui la liem‘ amb la que van acabar el seu pas per l’escenari del Bioritme, deixaven pas a la Sra. Tomasa per portar el seu ritme i energia a la nit.

Amb música conscient i animada, tal com ells ho defineixen, la Sra. Tomassa, estan a punt de celebrar els nou anys de banda sobre els escenaris i recorrent carreteres portant la seva música arreu del món. D’aquesta manera dissabte feien parada a Torelló obtenint sorprendre per a bé a tothom qui no els coneixia. Amb una secció de percussió fascinant al capdavant de l’escenari van aconseguir que tothom balles i saltes al ritme dels sons de la banda.

Amb festa bona, amable i divertida, els barcelonins s’acomiadaven de l’escenari de Torelló, però no d’Osona on actuaran en poques setmanes, igual que Auxili, al Mercat de Música Viva de Vic durant la segona setmana de setembre.

Era d’aquesta manera com una nova jornada del Bioritme s’acomiadava, en una nova localitat i començant una nova etapa, amb la mateixa energia i valors que caracteritza el festival.
Música, natura, ecologia i consciència: el Bioritme torna amb força.