Foto: Som de mar

La nit del passat divendres va donar el tret de sortida a la tercera edició del festival Som de Mar de Lloret de Mar. Els encarregats de fer-ho van ser un dels grups referents de la música catalana des de fa més d’una dècada, Manel. La seva última gira ‘Per la bona gent’ està durant gairebé tres anys, però està arribant a la seva fi. Va ser el torn de fer la parada a Lloret. L’actuació es va fer entre la Cala Sa Boadella i la platja de Fenals, als jardins noucentistes de Santa Clotilde. L’escenari del concert era immillorable.

Pel que fa al públic, Manel és un dels pocs grups que pot dir que el seu és intergeneracional. Hi havia des de nens i nenes petits fins a gent gran que gaudia del concert i acompanyava al grup amb totes i cadascuna de les seves lletres. No hi va haver cap cançó en la qual no se sentís el públic. De fet, durant algunes cançons com “Captatio benevolentiae”, “Benvolgut” o “Boomerang”, entre altres, en Guillem Gisbert es va quedar en silenci per a poder gaudir del públic tant com aquest ho feia de l’actuació. D’aquesta manera, el concert va ser una mena de relació de simbiosi en la qual tant el grup com els presents col·laboraven perquè tothom donés el màxim de si mateix.

L’actuació del grup també va ser l’ènesima obra mestra. Un gran recital més com van ser els d’Apolo, el del Cabró Rock, el de La Mirona i tants altres. Clàssics com els ja mencionats, “La cançó del soldadet” o “Criticarem les noves modes de pentinats” van ser els més cantats. Però les cançons de l’últims àlbums i de l’EP “L’amant malalta” no van quedar-s’hi enrere. La cançó “La gent normal” tampoc va faltar-hi. Hi havia 1.200 cadires que van acabar sent inútils. El grup va fer que tots els assistents acabessin de peu, fent de Lloret una gran festa. Un concert excels que va acabar amb una llarga estona d’aplaudiments i agraïments del públic.

- Publicitat -

I, com ja hem comentat, la gira està acabant-se i haurem d’estar atents als següents passos que segueixi Manel. De moment, però, per aquells que encara no hagin pogut veure’ls o que vulguin repetir, els podrem gaudir a Vilafranca del Penedès aquest diumenge que ve.