Foto: Nil Ortiz

El mes d’octubre farà 3 anys de la publicació de “Per la bona gent” el darrer disc de Manel (si no comptem l’Ep amb tres cançons que van editar el passat 2021). I des de llavors el quartet no ha parat de girar per tota Catalunya presentant aquestes noves cançons, així com els temes que més els hi ha vingut de gust tocar en aquesta gira.

Perquè si una cosa pot fer Manel a aquestes alçades, és fer el que els hi doni la gana. Si des de fa un temps volen que ‘Al mar’ soni més urbana i electrònica de com sonava el 2008 ho poden fer. Segurament hi ha fans puristes que no els hi agradi aquest canvi de registre en la cançó, però d’altres s’han anat adaptant als canvis sonors que el grup ha anat experimentant disc rere disc.

I fan el què els hi dóna la gana i el públic respon omplint tots o gairebé tots els concerts, on la gent s’hi deixa la veu i balla com si l’endemà a primera hora no sonés el despertador per anar a la feina, a la universitat o a Plaça Catalunya a donar menjar els coloms. I és que el públic de Manel és molt transversal i qualsevol persona es pot enganxar a la seva música.

- Publicitat -

Però escoltar un disc i que t’agradi doncs està molt bé, però si després fas el pas, vas a veure’ls en directe i el grup en qüestió et regala el què Manel ha ofert aquest dimarts a l’Apolo ja n’hi ha per caure de cul.

Hem parlat multituds de vegades dels grans directes del grup, mai ens cansarem de dir que són una de les bandes del país on saps que sortiràs del concert amb bon sabor de boca, tant pel repertori, com per la seva posada en escena, pel so (tot i que avui en alguns moments no era tan excels com ens tenen acostumats), com per l’ambient que s’hi viu.

Una autèntica festa, una nit on hem pogut gaudir des de ‘Per la bona gent’ o ‘Boy band’, passant per la magistral ‘Jo competeixo, o temes inesperats com ‘La gent normal’, que ara feia temps que no gaudíem en directe. Tampoc han faltat ‘Boomerang’, ‘Sabotatge’, ‘La cançó del soldadet’, ‘Teresa Rampell’ o el final de pell de gallina amb ‘Benvolgut’.

Manel s’han acomiadat del públic, però per poc temps, ja que els dies 1 i 2 d’abril tornaran a omplir la Sala Apolo amb la seva màgia dalt de l’escenari. Una màgia que podran veure els afortunats que tenen entrades i que, per uns instants oblidaran que l’endemà s’han d’aixecar ben d’hora.